MXGP: Fortsatt dominans av KTM – fortsatt tungt för Östlund

Årets tredje runda i motocross–VM kördes på spanska Red Sand under helgen. En helt ny VM–bana som bjöd på bra racing i båda klasserna.

Men det slutade precis som senast – Red Bull KTM’s Tony Cairoli och Jeffrey Herlings toppade MXGP–klassen, om än i omvänd ordning mot Valkenswaard med den niofaldige mästaren som dubbel heatsegrare. Och teamets 250-förare Pauls Jonass och Jorge Prado var först i MX2, där den regerande mästaren från Lettland är fortsatt obesegrad i år.

För Alvin Östlund, enda svensk i VM–klasserna, blev det en ny tuff tävling. Yamaha–föraren körde endast in tre poäng när han blev 18:e i det första heatet och ligger inte med bättre än på en total 21:a plats i sammandraget, med totalt 15 VM–poäng på tre tävlingar.

Se highlights från tävlingen nedan: 

 

 

 

1 kommentar

  1. Förväntat mig mer av Östlund i år alltså. Kanske dags och börja tänka till på riktigt varför vi inte hänger med när det kommer till VM sammanhang. Kanske ska sluta lägga så mycket fokus på banorna och ställa högre krav på våra förare för och få upp nivån lite. Vi har ju inga ”VM-banor” i Sverige, med såna hopp, rollers osv och träna på för det anses ”farligt”.

    Finns ju andra faktorer som spelar in helt klart, såsom att vi inte kan köra året om och måste betala massvis med pengar för att ligga ute på vintrarna i öst Europa och träna och att våra förare inte verkar ha det där ”jävlar anamma” som krutgubbarna på 80 och en bit in på 90-talet hade. Men tror ändå att hur våra banor ser ut här är ett av dem största problemen.

    Vad hände med att man ska behärska underlaget och köra efter förmåga ?

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]