Liam missar 85-EM och VM

Motocrossföraren Liam Hanström bröt en fot i tisdags och missar därmed både EM-finalen i Tjeckien och junior-VM i Estland. Han hoppas dock på att vara tillbaka till nästa SM-tävling.

Lian från Sjöbo, men tävlande för Anderslövs MK, har haft en jobbig väg till EM-finalen. Trots en fotoperation mitt i säsongen, kvalade Liam in som fyra av de tio direktkvalificerade i gruppen. I söndags blev han tvåa i Piteå-SM och klev även upp som tvåa i tabellen, men sedan var olyckan framme på den sedvanliga tisdagsträningen.
– Det känns lite uppgivet nu. Allt slit med kvaltävlingarna till EM och fotproblemen helt i onödan, när jag nu ändå inte kan vara med. EM-finalen var mitt stora mål och jag hoppades på att fajtas om tätplatserna, JVM i Estland såg jag som en fantastisk upplevelse och sista gången på 85. Nu är det bara att börja om från början och jag hoppas på att vara med i Hallstavik den 12 augusti, säger en lite deppad Liam Hanström.

Noel Nilsson vann USM i Piteå före Liam Hanström till vänster och trean Isac Brolén. Foto MH.

Noel Nilsson vann USM i Piteå före Liam Hanström till vänster och trean Isac Brolén. Foto MH.

Vid 85-USM i Piteå vann Getinge MKs Noel Nilsson båda heaten före Liam och överraskningen Isac Brolén från MK Orion. Den tredje svensk som kvalat in till EM-finalen, Landskrona MKs Max Pålsson hade en hemsk dag och kunde inte köra första heatet. Max blev trea i det andra och tappade andraplatsen i mästerskapet till Liam, Noel leder klart.
Vimmerbys Alex Pettersson vann MX2-USM före Alingsåsföraren Niklas Rohdin och Stenungsunds Anton Graf-Nordström. Hökensåsgrabben Nike Korsbeck vann 65 före Upplands Väsbys Elias Moen och Gävles Wiljam Björklund. I klassen 85U-rookie segrade Finspångs Ludwig Fransson före Kalix Otto Persson och Älvbygdens Niklas Ivarsson.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]