Kalle Olsson åter diskad

Turerna går vidare efter helgens motocross-SM i Finspång. Den regerande svenske mästare Kalle Olsson har åter blivit diskad från det första MX2-heatet, sedan juryn ändrat sig igen.

Kalle Olsson har diskats i efterhand från det första MX2-heatet i Finspång.

Upprinnelsen till händelsen blev när en förare gick omkull efter det stora hoppet mitt emot målet. Enligt flaggvakten och biträdande tävlingsledaren hoppade då Kalle Olsson över hoppet, samt passerade två varvade i luften. Tävlingsledaren Micke Svensson gick ut med svartflagg och Kalles nummer, men Kalle fortsatte de sista varven in i mål. Efter målgång talade Svensson om för Kalle att han blivit diskad och det blev högljudda protester från personer runtom Kalle. Undertecknad vill dock här meddela att Kalles pappa Mats inte deltog i detta, som felaktigt framkommit på nätet, då jag själv såg honom ta hojen och gå till depån.
Under protesterna ändrade sig plötsligt de närvarande i juryn, Ben Nyman var dock inte på plats, och bestämde sig för att hellre fria än fälla. Detta gjorde många människor upprörda och ett antal föräldrar träffade juryn efter tävlingens slut. På måndagsmorgonen ringde tävlingsledaren Micke Svensson till Race.
– Jag har nu insett att vi gjorde en jäva blunder, som tog tillbaka diskningen. Efter tävlingen hade vi ett möte med några föräldrar, som framlade sin syn på det inträffade och efter en sömnlös natt är jag övertygad om att vi handlade fel. Jag ber alla om ursäkt för detta och tackar de föräldrar som på ett lugnt och sakligt sätt lagt fram sin sida, sa Svensson.
Senare på måndagen hade juryn ett telefonmöte.
– Juryn enades om att inte godkänna resultatlistan för första MX2-heatet. Utan att Kalle Olsson ska uteslutas för att han hoppat mot gulflagg och inte stannat efter tävlingsledarens svartflagg. Jag skickade direkt ett mail till Kalle och från måndagen har han fem dagar på sig att vädja mot beslutet till Svemos TK, berättar juryordförande och tillika ordförande i Svemos MX-sektion, Roger Karlsson.
Detta innebär att resultatlistan ser ut enligt följande:

13-08-01 Finspångs MS
MX2-SM, sammanlagt: 1) Even Heibye, Norge, KTM (1-1), 2) Carl Bengtsson, Woxnadalens MK, Yamaha (3-3), 3) Oskar Olsson, MK Tranan, KTM (2-5), 4) Anton Lundgren, Haninge MK, KTM (4-4), 5) Ken Bengtsson, Åsätra MK, KTM (5-6), 6) Felix Nilsson, Anderslövs MK, Suzuki (6-7), 7) Emil Jönsson, MC Alingsås, Honda (8-8), 8. Eddie Hjortmarker, MC Alingsås, KTM (7-9), 9) Kalle Olsson, Älvbygdens MK, Honda (D-2), 10) Linus Nylén, Huskvarna MK, Kawasaki (9-11).,
Ställning efter fem körda: 1) Heibye 225, 2) Magne Klingsheim, N, Yamaha 166, 3) Hjortmarker 150, 4) K. Olsson 140, 5) Jesper Jönsson, Sösdala MK, Suzuki 117, 6) Christoffersen 115.

7 kommentarer

  1. Snacka om hönshus. Tävlingsledaren har efter att han haft svårt att sova kallat till extra jury möte för diskning. Jag tycker om man ska vara tävlingsledare måste man stå för sina beslut mycket fegt aggerat. Jag var ej på plats och varken vill fria eller fälla Kalle men man kan inte vela viktiga beslut fram och tillbaka. Jag föreslår att Kalle fixar en bra jurist och överklagar detta enligt min mening fega beslut.

  2. Det är väl klart för var och en som håller på med motorcross vad gul flagg innebär! Eller? Om inte läs reglerna.

  3. Pingback: TotalMX, Motorcross och EnduroNyheter » Motocrossnyheter onsdag 4/9

  4. Om man har en flaggpost efter ett hopp då måste man informera förarna innan start att dom måste ha stålmannenögon =röntgenblick annars kan dom inte starta,,,

  5. Hopp mot gulflagg har varit förbjudet så länge jag kan minnas och det var likadant när jag körde på 80-talet och även då blev man diskad om man hoppade eller körde om på gulflagg. Fast skillnaden är att fick man svartflagg och inte stannade så fick man inte starta i andra heatet och även om man hade otur så drogs licensen in för det året

    1. Det är helt klart att hoppar man mot gul flagg skall man diskas. Men disskutionen handlar om en tävlingsledare som först tar ett beslut sen efter påtryckning ångrar sig och sen dagen efter tävlingen kallar till jury möte och då diskar man kalle igen. Fan vilka jävla kärringar det finns man kan inte vela om sådana här viktiga beslut det är det som gör mig förbannad inte diskningen i sig.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]