Inför ISDE 2017: Ingen Bellino i Frankrikes lag

Mathias Bellino var förhandstippad att vinna EnduroGP 2017. Men gulddrömmen tog slut redan innan säsongen hunnit börja. När fransmannen nu var på väg tillbaka tog året definitivt slut. Och det franska laget tappar därmed ett av sina starkaste kort. 

I det nya numret av Race Magazine, som når prenumeranter på fredag, tippar vi att Frankrike ska ta hem årets Six Days, som körs just i Frankrike i månadsskiftet augusti/september. Laget bestod till helgen av Loic Larrieu, Yamaha, Jeremy Tarroux, Sherco, Christophe Nambotin, KTM, och Mathias Bellino, Husqvarna.

Den sistnämnda har dock tvingats lämna återbud. Efter skadan han ådrog sig bara någon dag innan VM–premiären i Finland var nu den förra världsmästaren på väg tillbaka, med hyfsat stabila körningar under de tre senaste GP–tävlingarna. På träning för ett par dagar sedan tog dock säsongen definitivt slut för Bellino efter en krasch på träning.

– Jag har jobbat hårt för att komma tillbaka från min skada på försäsongen och var verkligen motiverad att förbättra mina resultat under tävlingarna som återstår. Därför är det svårt att acceptera att jag kommer missa Six Days och tvingas stå bredvid resten av säsongen, sa Bellino i ett nyhetsbrev från Husqvarna och berättade om kraschen:
– Det var i låg fart men jag visste direkt att något var fel med axeln när jag landade.

Att Bellino nu försvinner gör dock inte att Frankrike går miste om favoritskapet på Six Days. Ersättaren heter nämligen Christophe Charlier, tidigare framgångsrik VM–förare i motocross och numer del av Rockstar Energy Husqvarnas VM–team i enduro. Hemmanationen får fortfarande finna sig i att vara utgångstipset för var guldet i World Trophy–klassen ska hamna.

 

Christophe Charlier gör Six Days–debut. Foto: Future7Media

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]