Guillod bryter med Standing Construct

Den trefaldige GP–vinnaren i MX2 den här säsongen, Valentin Guillod, kommer inte längre att göra sin MXGP–debut med Standing Construct Yamaha Yamalube nästa år. Den 23–årigare schweizaren och det belgiska teamet har gått skiljda vägar efter en konflikt om förberedelserna inför den kommande säsongen och teamstrukturen.

Valentin Guillod var tänkt att styra en YZ450F för teamet han spenderat de två senaste säsongerna i MX2 med, och ska bland annat ha sagt nej till ett lukrativt kontraktsförslag från Suzuki för att stanna med Standing Construct.

Men samarbetet har nu fallerat och det sägs också att Guillod kommer fortsätta jobba med Yves Demaria, vilket betyder att även fransmannen försvinner från teamet.

Högst sannolikt är dock att vi trots detta kommer få se Guillod på blått när han debuterar i MXGP 2016. Kontraktet är nämligen skrivet direkt med Yamaha, vilket gör att det är upp till dem att hitta ett nytt team åt schweizaren. Närmast till hands ligger Rinaldis Yamaha Factory Racing Yamalube, alternativt i redan välfyllda Kemea Yamaha Yamalube.

Guillod har planerat att köra supercrossen i Genua, Italien, helgen som kommer, och också Paris–Lille nästa helg. I vilka färger och på vilken maskin återstår att se.

Standing Construct förblir nu ett rent MX2–team som det ser ut, med Julien Lieber och Alex Tonkov.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]