Gole totalsexa i Frankrike

Efter en ny stabil insats av motocrossföraren Anton Gole, från Lindome utanför Göteborg, blev han totalsexa i 250-EM i franska St-Jean d`Angely. Årets VM-komet Alvin Östlund kunde inte starta på grund av gårdagens krasch och det samma gällde VM-tjejen Emelie Dahl.

Anton gjorde en bra start och varvade första gången som tia, jobbade sig snabbt upp till femma och jagade fyran hårt.
– Allt kändes bra men med två varv kvar gjorde jag några småmissar, tappade rythmen och tempot. En förare per varv tog mig och jag blev sjua, det känns lite så där men jag tycker ändå att jag gjort en lyckad helg. Jag håller mig därframme och tog 29 nya poäng och ligger sjua med fyra tävlingar kvar, summerade Anton Gole.
Amerikanen Darian Sanayei vann båda EM-heaten före danske EM-ledaren Thomas K. Olsen. Det var förövrigt inga andra svenskar med i 250-EM denna gång.
Alvin Östlund hade allt för ont i revbenen, handen och tummen för att kunna köra i dag, men han kommer att vara klar för nästa VM-tävling. Emelie Dahl kunde heller inte starta idag men har nu skiktröntgat tummen och inget är brutet. Hon kommer att vara med vid SM i Borås nästa helg.
Carro Berglund började som 26a och var som bäst uppe på 20e plats, men slutade 21a. Danskan Sara Andersen gjorde ett starkt lopp och blev sjua. Rasmus Håkansson var ende svensk som kvalade in till finalerna i 125-EM och idag blev det två poäng, när Rasmus blev 19e. Norske Kevin Horgmo jobbade sig upp från cirka 20e efter starten till nia i mål.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]