Gole tar tredjeplats i lag-VM

Sveriges förbundskapten i motocross Jonas “Jonte” Engdahl, har nu på morgonen bestämt sig för att det blir Anton Gole som tillsammans med Fredrik Norén och Alvin Östlund som kör lag-VM i Maggiora den 24 september.

– Det stod mellan Jesper Jönsson och Anton Gole, men Jersper har inte kommit helt tillbaka efter handledsskadan. Dessutom har Jesper dragits med en förskylning sedan Finspång, som gjort att han inte kunnat träna sedan dess. Med tanke på hur bra Gole har kört internationellt och på hårdbana, tycker jag att vi har en god ersättare. Det är viktigt att vi kör med de förare som är bäst just nu, förklarar Jonte.
Efter en mycket stark säsong med den totala fjärdeplatsen i 250-EM, silvermedaljen i MX2-SM, vetskapen om att Gole är stark och tränad för att köra större maskin, tycker jag att han blir ett mycket bra komplemet till VM-föraren Alvin Östlund och USA-stjärnan Fredrik Norén.

Tolv VM-poäng för Alvin i USA

Vid lördagens VM-tävling i amerikanska Charlotte var det nära att bli svensk poäng genom Carlsborgs Niclas Gustavsson, som slutade 26a i första heatet men 22a i det andra. Amerikas Kawasakiförare Eli Tomas vann båda MXGP-heaten och VM-ledaren Tim Gajser blev totaltvåa före belgaren Jeremy van Horebeek.

Alvin Östlund i sin första USA-tävling och han blev 15e i båda heaten. Foto: Ray Archer

Alvin Östlund i sin första USA-tävling och han blev 15e i båda heaten. Foto: Ray Archer

Även om det endast var 24 förare i MX2-VM, svarade Alvin Östlund för två stabila körningar och blev 15e i båda loppen. Yamahas amerikan Cooper Webb totalvann efter andraplats i första heatet och seger i det andra. Jeffrey Herlings vann första heatet och var trea i andra bakom även Austin Forkner.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]