Fredrik omkom i Mora

Ännu en gång har svensk motocross drabbats av en dödsolycka under tävling. Det är 20-årige Fredrik Forsgren från Nyköping, men i år tävlande för AMF Årsunda, som omkom vid en tävling i Mora. Fredrik var 2007-års svenske ungdomsmästare och blev sexa i årets junior-SM.

Den 20-årige Fredrik Forsgren blev för två veckor sedan sexa i årets JSM i Stenungsund.

På lördagen hade Fredrik kört seriecross och vunnit två av de tre heaten på samma banan I Mora. Olyckan i dag rapporteras inte ha varit vådlig, utan Fredrik gick överstyr och slog runt framlänges i en sväng. Sjukvårdare var snabbt på plats men hans liv stod icke att rädda. Fredrik har som sagt mycket meriter och vann SM i MX2-ungdom 2007, efter att bland annat ha vunnit båda heaten vid avslutningen i Tibro. Han blev snabbt elitförare och har åkt SM i flera år och han har även deltagit i JSM, där han i år klev upp till MX1 på en tvåtaktsmaskin. Fredrik läste till byggnadsingenjör i Gävle och valde därför att tävla för AMF Årsunda. Fredrik missade årets JSM-premiären i Tomelilla på grund av studierna, men blev sammanlagt fyra i Umeå och med fina resultat i Stenungsund för två veckor sedan klev han upp och slutade totalsexa i mästerskapet.

Vi på Race och hela motocross-Sverige tänker på hans mamma, pappa och brodern i denna svåra stund.

1 kommentar

  1. Mycket tråkiga nyheter. Tragedi för familj, vänner och väldigt tråkigt för sporten. Kände inte Fredrik men utav artikeln att döma verkade han vara en duktig kille på och av banan. Tänker på familjen. Bästa hälsningar från cross-skåne.
    /Kristoffer

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]