Fillibang sexa och Anton fyra

Det blev en sjätteplats i första heatet för Filip “Fillibang” Bengtsson, 24MX Honda racing, när årets första franska motocrosstävlingen kördes i Valence. Anton Lundgren svarade för en fjärdeplats när öppna italienska avslutades i Ottobiano.

Tävlingen drabbades hårt av regn men “Fillibang” körde fint i leran. Han gick ut som sjua i första heatet och jobbade sig upp till femma, innan fransosen Gautier Paulin gick förbi. I andra loppet slog han ihop med en förare i starten och kom ut i den riktiga geggan. Utan glasögon jobbade han dock på och passerade den ene efter den andra, men leran gjorde för ont i ögonen och Bengtsson valde att bryta.
Suzukis belgare Clement Desalle vann båda heaten, det första före sin teamkompis och landsman Kevin Strijbos, Kawasakis fransman Xavier Boog, KTMs britt Shaun Simpson och Hondas Paulin. I andra loppet var Boog tvåa före Simpson, KTMs fransos Steven Frossard, Strijbos och franske Valentin Teillet.
I italienska Ottobiano kördes avslutningen på internationella mästerskapen och i MX2 tog Anton Lundgren en fin fjärdeplats, Bakom holländaren Nick Kouwenberg, slovenen Tim Gajser och belgare Jens Getteman. I MX1 vann KTMs Antonio Cairoli före Yamahas belgare Jeremy van Horebeek och fransos Romain Febvre och KTMs britt Tommy Searle.
I Superfinalen bröt Anton efter sju varv, medan Van Horebeek vann före Febvre, Cairoli, Searle, tyske Max Nagl, och belgiske Ken De Dycker.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]