Fillibang på plats i Argentina: ”Känner mig lugnare nu”

Bara två inkörda poäng efter de två första VM–tävlingarna. Men framförallt – två genomförda tävlingar. Till Argentina kan Filip Bengtsson komma betydligt lugnare. Och med ett par veckors bra träning i kroppen är det dags att kavla upp tröjärmarna nu.

Argentina och Neuquen, i delstaten Patagonia, står som värd för 2015 års tredje VM–deltävling i motocross. Precis som i de två första tävlingarna har vi två svenskar på plats – Anton Lundgren, som gjorde det suveränt bra senaste i Thailand, i MX2, samt i MXGP Filip Bengtsson, som hade det tufft såväl i premiären som i den extrema hettan i Thailand, men som har en betydligt bättre känsla inför helgen.

– Helt klart känns det lite lugnare nu efter två VM–deltävlingar. Och helt klart har jag högre förväntningar på mig själv här, hälsar Filip Bengtsson från banan i Neuquen.

Och den helt nya VM–anläggningen i Argentina imponerar på Fillibang. Han anlände i onsdags och gick banan fyra gånger tillsammans med sitt team 24MX Honda Racing under gårdagen.

– Anläggningen och området är bland det finaste jag sett. De har nog lagt ner X antal miljoner på denna tävlingen, säger han och fortsätter:
– Men det är svårt att säga vad det är för material. De vattnar mycket hela tiden och det gör att materialet packar sig. Ser ut att vara en blandning av grus och hårdare sand.

Tre veckor har gått sedan tävlingen i Thailand och de har Fillibang spenderat ”hemma” i Holland och Belgien. Bland annat med första rundan av Holländska Mästerskapet, där han imponerade och blev totaltvåa efter Yamahas Jeremy van Horebeek.

– Det gick bra och jag har haft några bra veckors träning sedan Thailand.

 

Mellan Thailand och avresa till Thailand hann Fillibang med första rundan av Holländska där han blev tvåa. Foto: Ronnysfoto

Mellan Thailand och avresa till Thailand hann Fillibang med första rundan av Holländska där han blev tvåa. Foto: Ronnysfoto

 

De två första tävlingarna har inbringat endast två poäng för svensken. Självklart hade han hoppats på mer men än viktigare är kanske att han tagit sig igenom dem utan skador och fortfarande har allt att vinna i tävlingarna som kommer.

– Mitt största problem i de tidigare tävlingarna har varit att jag kvalat för dåligt och fått dåligt utgångsläge inför finalerna, säger Fillibang och avslutar förtroendeingivande:
– Så nu är det dags att kavla upp tröjärmarna och dra.

 

Tidsschema för Argentinas GP, svenska tider:

Lördag:
MX2 Fri träning, 14:45
MXGP Fri träning, 15:15
MX2 Tidskval, 17:00
MXGP Tidskval, 17:35
MX2 Kvalheat, 19:10
MXGP Kvalheat, 20:00

Söndag:
MX2 Warm up, 14:20
MXGP Warm up, 14:40
MX2 Final 1, 16:15
MXGP Final 1, 17:15
MX2 Final 2, 19:10
MXGP Final 2, 20:10

1 kommentar

  1. Hallu!¨¨

    Och för alla Er som inte bor i U.K. Lägg till en timme så ser ni det på MotorsTV. Go Lakers!

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]