Filip EM-sjua

Filip Olsson från Varberg blev nia i dagens EM-heat för 65-förare i brittiska Matterley Basin och detta innebar att han blev totalsjua i 65-EM. Det blev även EM-poäng för Arwid Mäkinen och Anton Nagy.

Tolvårige Filip Olsson var lite besviken över att ha blivit slagen av Arwid Mäkinen i dag, men glad över att vara EM-sjua.

Matterley Basin i södra Storbritannien är värd för tidernas största VM/EM-tävling i alla klasser samma helg. Sverige hade fyra förare i 65-klassen men SM-ledaren Rasmus Håkansson bröt nyckelbenet under tidskvalet i fredags. I det första heatet blev Filip Olsson åtta. I dagens heat, som kördes i 30-gradig hetta, blev Filip som sagt nia, men framför sig hade han Arwid Mäkinen på åttonde plats. De två hade en kamp hela heatet men Arwid var knappt två sekunder före över mållinjen. Med sina 13 poäng från i dag blev Arwid 15e i mästerskapet medan nioårige Anton Nagy blev 23a, sedan han kört in som 19e i dag. Dagen lopp vanns av fransosen Brian Stubhart Moreau, följd av schweizaren Xylian Ramella och danske Bastian Ooege Damm. Schweizaren Ramella blev europamästare före Stubhart Moreau och österrikaren Rene Holfer.

 

4 kommentarer

  1. Synd att vi inte kan få se dessa fina crossungdomar på en EM-deltävling i Sverige. Det har svemo lagt sig emot? Reagera crossvänner!

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]