De kör Motocross of Nations för Sverige!

Det föll sig ganska naturligt i år, det svenska laget till Motocross of Nations. Vi har tre blågula som regelbundet kört VM den här säsongen, två 450–förare och en på 250, och det blir de tre som fyller upp platserna – Alvin Östlund, Anton Gole och Isak Gifting. 

Ja, laget som ska försvara de blågula färgerna i italienska Mantova på Motocross of Nations är alltså nu uttaget av förbundskapten Jonte Engdahl. Och det blir de tre svenska förarna som regelbundet kört MXGP i år – JK Racing och Yamaha Scandinavias Alvin Östlund, Motostar och Husqvarna Scandinavias Anton Gole, samt Diga Procross GasGas Factory Racings Isak Gifting.

Engdahl meddelade beslutet till Race Magazine under torsdagen.

– Det har dragit ut på tiden lite, så jag kan förstå att folk börjat spekulera, men nu är det klart. Alvin är uttagen som MX1–förare, Gole kommer köra Open och Isak MX2. Sedan håller vi på att få klart med en reserv, i och med att det är så tight med tävlingar innan, sa Engdahl och konstaterade: 
– Laget är väl inte så mycket att diskutera egentligen, det är de tre förarna som varit ute och kört VM i år och det bästa laget vi kan ställa upp med. Jag kan inte se något annat i alla fall.

Gifting var kanske den mest självklara i laget, men är också lagets enda debutant i sammanhanget. Som fabriksförare för GasGas har han under ett års tid nu visat att han har fart för att vara bland de allra bästa i MX2–klassen, samtidigt har årets säsong kantats av både krascher och skador. Gifting har inte alls nått de resultat han såg framför sig inför VM–säsongen.

– Det har inte gått som han förväntade sig, det är inget att sticka under stol med. Men det återstår fortfarande mer än halva säsongen och nu har han världens största tävling framför sig. Han är en tuff kille och nu är han ”fit for fight” igen. Jag tror det kan bli en bra höst. Han visade i Kegums att han kunde varit på pallen om allt stämt, kommenterade Jonte.

För Anton Gole har det också varit några tunga månader i VM–cirkusen. Efter en strålande inledning på SM i våras, där Husqvarna–föraren vann åtta av tolv heat och var tvåa i resterande, har det bara blivit en ynka VM–poäng på de fem tävlingar han startat i. Förhoppningsvis kan Gole hitta tillbaka till formen på hemmaplan, när två SM–deltävlingar nu väntar innan det är dags för Nations. 

– Ja, det kan nog vara bra. Och nu är han tillbaka från sjukdomar och skadekänningar. Han kommer köra SM–tävlingarna och lag–SM på hemmaplan, och sedan en VM–tävling innan det är dags för lag–VM, sa Engdahl.

Alvin Östlund hade en tuffare inledning på våren, när han inte kunde rå på Gole i SM. Han kom igång på riktigt vid deltävlingen i Tibro, där han vann tre av fyra heat, och imponerade sedan i VM–inledningen som 16:e i premiären och 13:e i den tredje rundan i Italien. Sedan dess har det gått lite tyngre, med tolv inkörda poäng på de fyra senaste tävlingarna, vilket sett honom dala till 21:a i sammandraget.

– Emellanåt har det ändå gått lite bättre än vad jag förväntade mig. Det är en tuff klass och det går inte att göra några misstag. I Kegums senast kluddade han till det lite, men han har visat att han kan vara med och dra runt tionde till femtonde. Och att vara topp tio i MXGP är jäkligt tufft, men Alvin är där och nosar. Får han vara med lite bättre i starten bara, så kan det bli ännu bättre, sa Engdahl.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]