Bröderna Stenborg tia i VM-premiär

De båda sidvagnsbröderna Philip och Simon Stenborg blev tia när motocrossens sidvagnsklass hade VM-premiär i holländska Oss.
Bröderna har varit på flera träningsläger för att slipa formen och för att Simon ska komma in i sporten. De värmde upp med att köra tyska mästerskapen, där de blev totaltrea och sedan bar det av till den djupa holländska sandbanan i Oss. Efter ett stopp i kvalheatet svarade de för en stark uppkörning till sjua i mål.
I första heatet gick de ut som 15e och körde upp sig till tolva, där de låg fram till sista varvet då de slog över och tappade två placeringar. I andra var de iväg som tia och körde upp sig till åtta, men åter på sista varvet tappade de två ekipage och blev tia. Detta innebar 20 VM-poäng och totaltia.
– Det känns så jäkla bra just nu och det är så roligt att Simon har kommit in i det. När vi körde första tävlingen tidigt i våras var han helt slut efter halva heatet, men nu önskar han att heaten var längre. Att vi tappade på slutet var att banan ändrades så mycket. I början passade spåren för oss med vänstervagn, men mot slutet hade högervagnarna stort övertag. Men vi är jätteglada och längtar till nästa VM-tävling, berättar Philip Stenborg.

2 kommentarer

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]