Bäst svenska MX2-placeringen sedan 2001

Det blev en riktigt förnämlig tolfteplats för Alvin Östlund och en 13e plats för Emelie Dahl, när det första VM-heaten i motocross har körts i Losil, Qatar. Alvin svarade för den bästa svenska MX2-placering sedan Uddevalla 2001, när Jörgen Huvell blev elva.

 

Alvin gjorde åter en bra start men blev utträngd och fick tillsammans med flera andra köra emellan två konor. Men svensken jobbade på och tog sig upp till tolva trots att han fick släppa några förare.
– Jag var lite skraj att vi skulle bli diskade för det där, men vi hade inget annat att välja på. De andra är rent övertaggade och det är fruktansvärt rörigt på de första varven. Jag försökte hålla mig på hjulen för att sedan börja jobba mig uppåt. Men visst var det jätteskönt att få en så bra placering direkt, sa en glad Alvin strax efter heatet.

Emelie Dahl är inte nöjd med sitt första VM-heat men hon fick med sig åtta poäng.

Emelie Dahl är inte nöjd med sitt första VM-heat men hon fick med sig åtta poäng.

Emelie som inte alls kommer överens med banan slutade som 13e, vilket innebar att hon egentligen endast slog en tjej eftersom två bröt.
– Banan är skitsvår och jag gjorde en riktigt dålig start. De andra åker så snabbt men jag deppar inte utan ska göra bättre ifrån mig i nästa heat, lovar Emelie.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]