Åtta svenskar tog VM-poäng i helgen

Fredrik “Fillebang” Bengtsson, Sara Pettersson, Henke Söderqvist/Tim Gustavsson, Robert Gustavsson/Henrik Apelgren samt Philip Stenborg/Christian Nilsson tog samtliga poäng vid tre olika VM-tävlingar runt om i Europa.

Henke Söderqvist/Tim Gustavsson (1), Philip Stenborg/Christian Nilsson (111) och Robert Gustavsson/Henrik Apelgren (2) tog VM-poäng i Lettland.

Om vi börjar med Sara som var i Franska Lacapelle Marival för årets sista tävling i tjej-VM och den blev dramatisk för Kumla-tjejen, som bland annat kraschade och skadade en tumme. Men Sara gav inte upp utan fullföljde båda heaten som tolva respektive elva och därmed försvarade hon sin femteplats i sluttabellen. I tjeckiska Loket fanns “Fillibang” på plats och körde MX2-VM, i det första heatet körde han in som 21a och precis utanför poäng. Men i det andra heatet gjorde han en grym start och var ut som nia, han tog fram alla sina kämpainstingter och blev 15e man i mål. Slutligen var sidvagnsförarna i Lettländska Kegums och årets nykomlingar Stenborg och Nilsson från Älvbygdens MK tog sina livs första VM-poäng, genom att bli 13e ekipage i första heatet. I samma heat körde Gustavsson och Apelgren in som tia, medan Söderqvist och Gustavsson blev femma i andra heatet. Om du vill läsa mer om detta och mycket annat som hänt i sommar, köp nästa nummer av tidningen Race. Den kommer redan på onsdag till prenumeranterna.

 

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]