Ännu ett topp-SM i Finspång

Finspångs MS har utvecklats till en av de bästa SM-arrangörerna vi har och Eliantorpsbanan till den mest utslagsgivande i SM-serien. Efter spänning i samtliga fyra SM-klasser kunde vi hylla segrarna Nikolaj Larsen i MX1, Ken Bengtsson i MX2, Natalie Kane i MX-Girls och överraskningen Victor Fahlén i 125-U17.

Den regerande MX1-mästaren Jesper Jönsson, Sösdala MK, gjorde comeback efter sin handledsskada och efter att ha fajtats om ledningen i början av loppen slutade han femma. Hårdaste konkurrenten Nikolaj Larsen körde hem båda heatvinsterna.
En halvskadad Jonathan Bengtsson, Helsingborgs MCK, gjorde två mycket starka heat och blev totaltrea före Oskar Olsson, Göta MS, Jesper och norske Henrik Wahl.
SM-ledaren i MX2, Even Heibye, råkade ut för en hjärnskakning en och en halv vecka före Finspång. In i det sista var han osäker på start, men hoppade in och vann första heatet före Anton Gole, Getinge MK, och Ken Bengtsson, Järva MK.
I andra heatet imponerade Ken starkt och tog segern före Gole och Anton Lundgren, som tvingades bryta första heatet. Totalt kunde Ken ta hem sin första delseger i SM före Gole, Heibye och Vrigstad MKs Wille Andersson, Uppsala MKs Jimmy Wicksell och Casper Lindholm, Linköpings MS. Casper tilldelades även årets stipendium till minne av Johan Remmelg.

Danske Nikolaj Larsen tog hem MX1-segern i Finspång före Rasmus Sjöberg, till vänster och Jonathan Bengtsson.

Danske Nikolaj Larsen tog hem MX1-segern i Finspång före Rasmus Sjöberg, till vänster och Jonathan Bengtsson.

Bland tjejerna var som vanligt nordirländskan Natalie Kane överlägsen och vann båda heaten. Men det blev tufft om andraplatsen där tre tjejer hamnade på samma poäng.
Mälarö MCKs Emelie Dahl gjorde comeback efter en tumskada och blev tvåa före norskorna Thea Johansen och Mathea Selebö. Därpå följde SMK Eksjös Ida Djärf Björklund och MCK Hallandias Sandra Karlsson.
SMK Dalas Isak Gifting och Stefan Olsson svarade på lördagen för en otrolig kamp från start till mål, Isak vann före Stefan och 51 sekunder senare gick SMK Eksjös Victor Fahlén in som trea. Men en incident på andra varvet gjorde att Victor var nere som 25a och slutade trea.
Det andra heatet såg ut att bli en ny SMK Dala fajt, med Stefan före Isak denna gång. Men nu var Fahlén med där framme och kunde köra förbi båda två och ta segern. Huskvarna MKs Tim Edberg slutade fyra före Getinge MKs Filip Olsson och Jesper Hultman från Linköpings MS.

Ken Bengtsson tog sin första SM-seger i MX2 och speciellt i andra heatet imponerade han stort.

Danske Nikolaj Larsen tog hem MX1-segern i Finspång före Rasmus Sjöberg, till vänster och Jonathan Bengtsson.

2 kommentarer

  1. Tack för de värmande orden då staben är väldigt trötta men glada efter helgen. Vi ska inte glömma att alla förare, Team, Speaker. Svemo och inte minst pressen hjälper oss på bästa sätt.
    Mvh Finspångs MS

  2. Kanon bra tävling som vanligt i Finspång med kanon väder o bra race men vart var all publik ??. Länge sedan jag såg så lite folk på ett SM.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]