Alvin Östlund femma i Talavera

Den svenske motocrossföraren Alvin Östlund, Mafi Yamaha, svarade för ett starkt första EM-heat i spanska Talavera när han blev femma.

Det tuffa 250-EM kördes i 30-gradig värme och höll en extremt hög klass. Alvin gick ut bland de fem främsta och tog fjärdeplatsen på första varvet, under ett händelserikt varv tappade han två förare men tog en. På slutet jagade Alvin danske Thomas K. Olsen men gick in som god femma.
Ken Bengtsson började som 20e och jobbade på bra, han slutade som 13e.
En riktig “otursgubbe” var Anton Gole, som startade som tia och låg nia länge. Men mot slutet krängde däcket av fälgen och han tvingades bryta. Franske Maxime Desprey vann loppet före belgaren Damon Graulus, holländaren Nick Kouwenberg, Olsen och Östlund.
Anton Lundgren hade heller inget flyt i MX2-kvalet, utan kraschade och skadade armen. Tyvärr har jag inte lyckats nå honom, så jag vet inte hur det gick. För Filip  Bengtsson slutade MXGP-kvalet med en 20e plats.
Vill ni läsa mer från VM/EM i Talavera, kolla in nästa Race Magazine som går i tryck på tisdag.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]