Alvin missnöjd efter VM-premiären

Sveriges ende deltagare när motocrossens VM-premiär skedde i Argentinska Neuquén, Alvin Östlund, SM Action-M.C. Migliori Yamaha, var klart missnöjd efter endast tio inkörda VM-poäng.

– Jag är väldigt missnöjd över mina dåliga resultat, att körningen stundtals gick bra är en klen tröst. Det började med startkrasch i första heatet och jag var sist iväg, det tog lång tid innan jag kom ikapp näst siste man och jag slutade 23a. I andra starten ryckte killen bredvid för tidigt och jag följde med, vilket gjorde att när jag backade tillbaka så föll grinden. Jag körde upp mig till 18e på första varvet och jag tog mig upp till tia, men gjorde en miss på sista varvet och slutade elva. I lördagens kvalheat gick det helt ok och jag slutade åtta, sammanfattar Alvin premiärhelgen.
Den regerande MX2-mästaren Pauls Jonass dominerade klassen och vann båda heaten klart. Danske Thomas K. Olsen gladde stort med att bli totaltvåa före australiern Hunter Lawrence. Med sina tio poäng blev Alvin 17e och ligger därmed följaktligen 17e i VM-tabellen.
MXGP blev lika dramatisk som alla förväntade sig, den nio faldige världsmästaren Antonio Cairoli ledde mesta delen av båda heaten. Mot slutet kom holländaren Jeffrey Herlings ikapp men i första heatet lyckades italienaren hålla undan. I andra heatet kunde dock Herlings ta sig förbi och vinna såväl heatet som GP-segern.
I denna världens tuffaste motocrossklass tog belgaren Clement Desalle den totala tredjeplatsen före sin landsman Jeremy van Horebeek och de båda fransoserna Romain Febvre och Gautier Paulin.

1 kommentar

  1. Hej, Alvin, det är du som avgör själv när du skall starta från grind, Focus, är du inte med från början så blir det svårt med top 10, focus på starten så kan vi räkna med top 5, du kör asbra, full trotel

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]