Alvin inte så nöjd med Mexico

Den svenske motocrosstjärnan Alvin Östlund är inte en kille som ger sig själv beröm i onödan. Efter den femte VM-deltävligen i mexikanska Leon var Alvin varken nöjd med sig själv eller banan, trots att han körde in 19 nya poäng.
– Jag gillade inte banan med sina hårda djupa spår, jag måste träna mer på detta. Lördagen var bra men jag vurpade och slutade 15e, vilket gjorde att jag fick en dålig “gate-pic”. I finalerna var jag dåligt med i båda starterna, men det kändes bra i första där jag slutade som elva. Andra heatet var mycket svårare och jag körde dåligt, jag låg elva men tappade Calvin Vlanderen på sista varvet, berättar Alvin på sms från Mexico.
Inte oväntat vann holländaren Jeffrey Herlings båda heatet och var nu vunnit alla tio heat som körts i år, han är helt enkelt för bra för denna klassen. Schweizaren Jeremy Seewer fortsätter att leverera med två tredjeplatser, medan ryske Vsevold Brylyakov tog sin första pallplats i karriären.
Spänningen fortsätter i MXGP, där Romain Febvre vann första heatet före Tim Gajser. Men i andra segrade Gajser före Febvre och därmed tog slovenen totalsegern före fransosen och tyske Max Nagl. Belgaren Clement Desalle gjorde sin bästa insats efter skadan och var totalfemma, bakom ryssen Evgeny Bobryshev men före åttafaldige världsmästaren Antonio Cairoli.
Det är närmast deprimerande att det går VM-tävlingar i länder där publiken inte är intresserad och förare inte har råd att åka till. I MXGP var det 19 förare som deltog och i MX2 var det 20e.

3 kommentarer

  1. Dax för sponsorer och team att få upp ögonen 20st på grinden är ju skrattretande.
    Bojkotta skiten.
    Kör som usa med kval så alla som vill köra får möjligheten, tror intresset skulle bli större från alla parter

  2. Skrämmande att det går i länder med noll kultur för motocross. Pinsam bana igen,platt med uppbyggda hopp som gör det så färglöst o se. Bort med Youthstream nu o se till att MX VM körs färden finns utslagsgivande banor och mycket publik.
    Man tycker att vm teamen skulle bojkotta det hela för o ställa krav.

  3. Jag tyckte du åkte bra Alvin! Det var en svår bana, mycket spårig. Hoppas det går bra för dig resten av tävlingarna och att jag får se dig på SM tävlingarna.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]