10 wild-card från SC till SM varje tävling

En nyhet som ramlade bort i tidigare inlägg är att efter varje deltävling i Sverigecupen får de tio främsta förarna i varje klass chansen att åka nästa SM-deltävling.

– Antalet förare till SM-tävlingarna minskar drastiskt varje år och samtidigt får vi i sektionen påstötningar om att fler borde få chansen. För att stimulera till fler förare i SM, ger vi nu de tio bästa förarna i varje SC-klass chansen att kvala till SM. Naturligtvis väljer förare själv om den vill kvala eller köra kvar i Sverigecupen och precis som tidigare klassas de fem bästa från Sverigecupen totalt upp till elit, berättar Tommy Allansson i MX-sektionen.
Detta innebär att chansen att få åka SM är större än någonsin i svensk motocrosshistoria och öppnar direkt för en förare som är i toppform. Detta tror jag kommer att bli ett riktigt lyft med mer spännande tävlingar i Sverigecupen och förhoppningsvis även i SM. Sedan kanske någon yngre förare från den överbefolkade motionsklassen går över och satsar på SM istället.
Tomelilla MK jobbar för fullt med programmet för deras så kallade SM-vecka, just nu lutar det dock mot en tredagars, fredag till söndag. Exakt hur heaten kommer att fördelas får vi vänta ett tag med.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]