Svensktrio klara för Uppsala

Sedan tidigare var det klart att Fredrik Johansson varit arrangörernas val som wild card till VM-finalerna i Uppsala 23-24 mars. Nu har även FIM tillkännagett att Johansson får tävlingens friplats. Klart är också att svenskarna Niklas Kallin Svensson och Fredrik “Figge” Olsson blir banreserver.

– Det känns mycket glädjande att Fredrik Johansson i en mycket tuff och bra tävling fick köra sig till en plats i VM. Fredrik är en utomordentligt skicklig och teknisk förare som mycket väl kan överraska i VM. Han har bra maskinmaterial och har tidigare varit både tvåa i SM på Studenternas, säger Lars S Björndahl, ordförande i VM-kommittén. Och ”Figge” Olsson som banreserv är ett självklart val. Om antalet wildcard hade varit fler, hade han varit självskriven.
Om rookien Niklas Kallin Svensson säger Linus Jonsson från samarbetspartnern och eventbolaget Qase så här:
– Detta visar att svensk isracing har återväxt och även fast man aldrig hoppas på att en banreserv ska få hoppa in, så vore det fantastiskt att få ge denne 22-årige kille en chans att få dra ut på isen på ett VM på hemmaplan. Niklas är en förare som kör som en ”ryss” och har definitivt framtiden för sig.

1 kommentar

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]