Svenskar direktnominerade till GP Challenge

Förutsättningarna för isracingsäsongen börjar klarna. Stefan Svensson och Per-Anders Lindström är direktnominerade till GP Challenge i St Johann den 17 januari. Veckan före har ytterligare tre svenska förare chansen att nå Challenge vid VM-kvalet i Hallstavik. Det är dock ännu oklart vilka som får kvala.

Vid helgens FIM-kongress i Paris gjordes det klart med diverse körscheman för 2015. När det gäller isracingens GP-serie så står 12 permanenta platser på spel i januari. 2014 års medaljtrio i VM, Danil Ivanov, Dimitri Koltakov och Dimitri Khomitsevich är direktnominerade till vinterns GP-serie.
Från GP Challenge i St Johann kommer åtta förare att kliva in i GP-serien, medan resterande fyra platser tas av permanenta wild card.
Till GP Challenge är förare till och med tio i 2014 års GP-serie direktnominerade. Den septetten består av Igor Kononov, Sergej Makarov, Stefan Svensson, Jan Klatovsky, Günther Bauer, Stefan Pletschacher och Per-Anders “PA” Lindström. Den sista platsen skulle egentligen tillfallit polske Grzgorz Knapp, men då denne så tragiskt omkom i en speedwaytävling tidigare i år ersätts han nu av Lindström, som slutade elva i 2014 års VM-slutställning.
Från VM-kvalet i Hallstavik tar sig åtta förare vidare till Challenge. Den 16:e föraren i St Johann bli ett wild card.
Inför Hallstavik ser fördelningen av platser ut enligt följande:
Sverige tre, Tyskland två, Finland två, Holland två, Österrike två, Ryssland ett, Polen ett, Norge ett, Tjeckien ett och Schweiz ett.
Vilka förare, och i synnerhet vilka svenska förare som kommer att köra i Hallstavik är i dagsläget oklart. Om sedan de svenska förarna kommer att nomineras eller det kommer att köras om platserna, enligt förarnas eget önskemål, är i dagsläget oklart.
– Jag har nyligen tagit emot den här informationen, och har inte diskuterat med förbundskapten Ola Westlund ännu. Därför vore det bara dumt att spekulera i hur det kommer att bli, säger Tony Olsson, koordinator för track racing vid Svemo.

 

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]