Strömsund kommer med nytt superlag 2016

På söndagen var det deadline för övergångar i svensk isracing. Regerande mästarna Strömsund ser ut att bli svåra att slå även kommande vinter. I truppen 2016 ingår bland annat ryske VM-tvåan Danil Ivanov och hans landsman, VM-trean Dimitri Khomitsevich.

Strömsund har i flera år haft många av världens bästa isracingförare i sin lagtrupp till isracingserien. Men frågan är om inte kommande vinters trupp är den bästa någonsin?
Bakom Ivanov och Khomitsevich finns österrikiska stjärnan Franky Zorn, de båda finska essen Mats Järf och Antti Aakko och de svenska framtidsnamnen Jimmy Olsén och Daniel Henderson. Plus fartfantomen Tommy Flyktman, som har kapacitet för att vara i Sverigetoppen.
Bland de övriga lagen kan man notera att den levande legenden Per-Olof ”Posa” Serenius, 67 år, deklarerat att han kör ett år till. Gävle har även värvat den tjeckiska brödraduon Jan och Antonin Klatovsky, plus att de behåller P-A Lindström och Joakim Söderström.
Övik Rundbana blir som vanligt starka med Stefan och Niclas Svensson i täten tillsammans med Ove Ledström. Det blir också intressant att följa Martin Haarahiltunen under hans första riktiga tävlingssäsong.
Det fjärde laget i serien, Bockarna från Bollnäs, innehåller bland annat rutinerade norrmannen Jo Saetre, stabile Jonas Lindholm, de båda finnarna Mikko Jetsonen och Timo Kankkunen plus en intressant comeback i gamle VM-kval-åkaren Tomas Ekström!

Strömsunds MC
Jimmy Olsén
Daniel Henderson
Mikael Flodin
Tommy Flyktman
Mats Järf
Antti Akko
Franky Zorn
Daniil Ivanov
Dmitri Khomitsevich
Hans-Olof Olsén

SMK Gävle
Per-Olof ”Posa” Serenius
PA Lindström
Conny Fastesson
Jocke Söderström
Michael Sjöberg
Rickhard Edlund,
Jan Klatovský
Antonin Klatovský
Jussi Nyrönen
Michel Bolt
Andreas Bergström
Anders Persson

Bockarna Bollnäs
Jonas Lindholm
Viktor Svensson
Anders Håkansson
Douglas Blomqvist
Jo Sætre
Michael Jarl
Tomas Ekström
Timo Kankkunen
Mikko Jetsonen

Övik Rundbana
Stefan Svensson
Niklas K Svensson
Ove Ledström
Martin Haarahiltunen
Ulf Ledström
Martin Börjegren
Emil Björklund
René Stellingwerf
Henrik Bodin

2 kommentarer

    1. Hej Jan. Enligt mina uppgifter är det inte riktigt klart ännu. Östermalm har varit och kanske fortfarande är ett alternativ, men någon klubb måste ta arrangemanget också. Skriver om detta så fort ny info kommer. Mvh Thomas, Race Magazine.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]