Stefan tog elva poäng i Assen – Danil Ivanov drygade ut VM-ledningen

Stefan Svensson fortsätter att övertyga i VM-serien. När deltävlingarna i Assen inleddes under lördagskvällen slog Stefan till med mycket fina elva poäng. Han var trea i sin semifinal bakom de suveräna ryssarna Dimitri Koltakov och Danil Ivanov. Den sistnämnde vann hela tävlingen.

Ryskt i topp i Assen. Segraren Danil Ivanov flankeras av tvåan Dimitri Koltakov och trean Dimitri Khomitsevich.

Ryskt i topp i Assen. Segraren Danil Ivanov flankeras av tvåan Dimitri Koltakov och trean Dimitri Khomitsevich. Foto: Lars Schröer

 

De elva poängen är säsongsbästa för Stefan Svensson i en deltävling i VM-serien. Han körde till sig tio av poängen i grundomgången där han avslutade med en heatseger när han skar mållinjen först i heat 17, före finske Antti Aakko.
Stefan är bäste västeuropé i sammandraget, där han befäste sin totala sjätteplats på 41 poäng.
Framför Stefan är det idel ryskt, där Danil Ivanov drygade ut sin totala VM-ledning till sju poäng före Dimitri Koltakov. Segermarginalen i finalen var dock inte större än ett halvt hjul, efter att Koltakov bränt av en mäktig spurt på målrakan.
Tävlingarna i Assen fortsätter under söndagen, där Stefan Svensson kör ut i det andra heatet där han ställs mot finske Tomi Tani, holländska wild cardet Simon Reitsma och polske Grzegorz Knapp.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]