Stefan fullbordade trippeln

I en av de bästa SM-finaler som skådats på Studenternas IP visade Stefan Svensson att rutin är ovärderlig i isracing. ÖMK-profilen fullbordade sin trippel med ett tredje raka guld idag.
– Det här är jättestort för mig, säger Stefan Svensson.

SM-finalen blev precis så jämn och oviss som det förutspåddes på förhand. Men när det skulle avgöras var VM-sjuan Stefan Svensson åter starkast. Efter att ha gått obesegrad genom grundomgången tog han täten i Superfinalen. Men han fick slita för guldet. Daniel Henderson gav honom en rejäl kamp om guldet ända in på mållinjen. Det skiljde mindre än en cykellängd till Stefans fördel, och som betydde att han tog sitt sjätte SM-guld i karriären.
– Jag kommer ihåg när Posa tog sitt sjätte guld, och nu har jag också tagit sex guld. Väldigt stort, sa iskungen av Örnsköldsvik efter finalen.
Publiken på Studenternas, som var över 2 000 till antalet, vädrade nog ändå ett regimskifte. Efter fyra omgångar stod Ove Ledström på fyra raka heatsegrar, och han tog också starten i mötet med Stefan Svensson. Men så blev han lite för ivrig ingången till målböjen på första varvet, och gick omkull.
Även i finalheatet gick supertalangen från Nordmaling omkull i en startincident med Daniel Henderson. Därefter orkade inte 17-åringen mobilisera ny kraft till omstarten och kunde aldrig hota Henderson och Svensson, utan fick nöja sig med ett nytt brons.
För Daniel Henderson var det första SM-medaljen och det gick inte att ta miste på glädjen.
– Jag är supernöjd. Den här säsongen har varit helt fantastisk. Jag satsade stenhårt i sista böjen för att försöka passera Stefan, men han är snabb gubben, sa Daniel och skrattade.
Fyra i finalen blev en liten överraskning i form av storebror Henderson, Robert, som tog hand om segern i sista-chansen-heatet.
* Mer om SM-finalen i nästa nummer av Race Magazine.

1 kommentar

 1. Först ett grattis till Stefan Svensson som på ett grandiost sätt försvarade sin SM-titel. Hans körning visade stor klass och en elegans som sällan setts på Studenternas is.
  Eftersom sporten begåvats med ett antal ungdomar med högsta kvalitet får det anses rimligt att förbundet förmedlar etiska regler för sporten.
  Efter att ha sett isracing i mer än 60 år, måste jag ställa en enkel fråga,
  Hur kan ledningen för isracingsporten (SVEMO) tillåta att vissa åkare som totalt saknar hänsyn till sina medtävlande får deltaga i en omstart enär sporten är en av den farligaste som förekommer inom Sverige.
  – Åkare som hänsynslöst korsar annan åkares linje, bör omgående uteslutas, även om det är i start- kurvan.
  Vi måste vara rädda om varandra så att Sverige åter blir en stor aktör på den internationella arenan.

  För inlägget.
  Bo Forslund
  Supporter som sett alla aktiva åkare sedan slutet av 1940-talet.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]