Ola Westlund slutar som förbundskapten

Ola Westlund har varit Sveriges förbundskapten i isracing de senaste fyra åren. Det blir inget femte. Ola Westlund lämnar sitt uppdrag efter den här säsongen.
– Jag har bestämt mig, och beslutet är definitivt, säger han till Race Magazine.

Svemo får jaga fram en ny förbundskapten till kommande säsong.
– Jag har tagit ett beslut, att jag inte ska vara kvar. Jag hade en målsättning för fyra år sedan att hjälpa de yngre förarna att komma ut i världen och utvcklas. Nu kör tre av dem i VM-serien, och då känner jag att den uppgiften är nådd i alla fall. Hade man stoppat dem från att få chansen, så tror jag inte att de hade varit lika långt i karriären nu. Och det känns lite som att jag kan ta åt mig av den utvecklingen, säger Ola Westlund och syftar till killar som Ove Ledström, Daniel Henderson, Niclas Kallin Svensson och Jimmy Olsén i första hand.
Svemo och dess ansvarige för track racing, Tony Olsson, ville inte byta förbundskapten.
– Vi ville ha Ola kvar. Men vi vet att han var lite tveksam inför den här säsongen. Och det är inte alldeles enkelt att få det att gå ihop. Även om issäsongen är kort, så är det mycket som ska göras. Det har vi full förståelse för. Jag är tacksam och glad för det jobb han har lagt ned. Han har gjort en väldigt bra jobb med de unga killarna som nu har kommit fram. Det är tråkigt att han inte kan fortsätta, säger Tony Olsson, som också meddelar att det inte finns någon klar ersättare, eller ens given kandidat till uppdraget.
* Läs mer om Ola Westlunds beslut i Race nummer 3.

1 kommentar

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]