Khomitsevich tog sin första VM-titel

Dimitri Khomitsevich har länge stått lite i skuggan av Dimitri Koltakov och Danil Ivanov. I kväll fick han sin välförtjänta plats i rampljuset när han styrde hem sitt första VM-guld i isracing i tyska Inzell.

Marginalerna har ofta varit emot Dimitri Khomitsevich – men 2016 blev hans säsong. Den snabbe 30-åringen från Kamensk Uralski, tog nu sin första individuella VM-ttiel med en poängs marginal till tvåan Dimitri Koltakov.
Den sistnämnde vann visserligen den sista tävlingen i årets mästerskap, men efter att Khomitsevich vunnit semifinalen och tagit en poäng i finalen så var guldet klart. Ivanov fick bronset och Igor Kononov blev fyra.
För svensk del blev Stefan Svensson återigen bäste blå-gule förare med 68 poäng och sjunde plats totalt i VM-tabellen, placeringen före landsmannen Ove Ledström på 60 poäng. Där bakom fick helgens bästa svenskar Niclas Kallin Svensson och Daniel Henderson ihop 57 respektive 41 poäng totalt, som tia och elva.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]