Jimmy Olsén tog EM-brons

Svensk isracing har tagit ännu en internationell medalj. 17-årige Jimmy Olsén slog till med ett brons när EM avgjordes i ryska Kamensk Uralsky.   JimmyOlsén

På förhand kändes Daniel Henderson som det stora svenska hoppet i EM-finalen. Men Henderson hade inget flyt och hade inte mindre än fem fall under de båda tävlingsdagarna, bland annat när han ledde över tävlingssegrare, ryssen Vasily Nesythyh. Till slut blev det en niondeplats för Henderson, som körde ihop 14 poäng, och vann söndagens C-final.
Men för Jimmy Olsén blev tävlingen en stor succé, och hans stora genombrott inom sporten.
JimmyOlsénJimmy inledde tävlingen med att sluta trea i A-finalen under lördagen, medan han vann B-finalen under söndagen. Det räckte för att ta bronset med en poängs marginal mot den betydligt mer rutinerade tysken Stefan Pletschacher.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]