Ivanov slog till direkt

Regerande världsmästaren Danil Ivanov visade direkt i VM-premiären i Krasnogorsk att han lär bli att räkna med i guldkampen även i år. Han vann före Dimitri Koltakov och Dimitri Khomitsevich. För svensk del gjorde både Stefan Svensson och P-A Lindström bra insatser och tog båda sex poäng – men Stefan vann det inbördes mötet som gav semifinal. 

Tävlingen i Krasnogorsk bjöd på en väntad rysk dominans med samma prispall som fjolårets sluttabell i VM. Regerande världsmästaren Danil Ivanov inledde med att förlora första heatet till Vitaly Khomitsevich, men sedan körde han hem sex raka heatsegrar och tog täten i VM-tabellen direkt.
De båda svenskarna gjorde fint ifrån sig, och levde upp till de förväntningar man kan ha på dem i dessa sammanhang. Stefan Svensson vann det inbördes mötet med Per-Anders Lindström som gav honom en semifinalplats, där han till slut blev trea efter att ha passerat ryssen Kononov, som fick motorproblem, strax före mållinjen.
I övrigt kan noteras att Österrikes VM-hopp Franky Zorn utgick ur tävlingen efter en vurpa i sitt första heat. Zorn har under kvällen flugit hem till Salzburg och befaras ha ådragit sig skador på höften.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]