Danil Ivanov har greppet om VM-titeln – ny elvapoängare av Stefan

Danil Ivanov har tagit greppet om VM-titeln inför avslutningen i Inzell. Ivanov följde upp lördagens triumf i Assen med en ny seger under söndagen – likväl som Stefan Svensson kopierade lördagens prestation med en ny semifinalplats och elva inkörda poäng.

Danil Ivanov stormar mot sin andra raka VM-titel. Foto: Lars Schröer

Danil Ivanov stormar mot sin andra raka VM-titel. Foto: Lars Schröer

Sju poäng är Danil Ivanovs försprång till värste utmanaren Dimitri Koltakov när årets VM-serie går in på målrakan i Inzell den 22-23 mars.
Koltakov och Ivanov tampades inbördes även under söndagen, där Koltakov vann fajten i grundomgången medan Ivanov tog revansch i finalen. Även i övrigt var mycket sig likt. Dimitri Khomitsevich slutade trea och Igor Kononov slutade trea och fyra, precis som under lördagskvällen.
Stefan Svensson tog elva friska VM-poäng efter att ha tagit tio av dem i grundomgången, precis som han gjorde under lördagen. Under söndagen inledde han att ta en heatseger där bland annat besegrade polske Grzegorz Knapp.

Stefan Svensson körde in totalt 22 poäng under VM-helgen i Assen. Foto: Lars Schröer

Stefan Svensson körde in totalt 22 poäng under VM-helgen i Assen. Foto: Lars Schröer

Och innan dagen var slut hade han besegrat finske antagonisten Antti Aakko två gånger.
Stefan ligger på en trygg sjätteplats i sammandraget, med 18 poängs försprång till sjuan Jan Klatovsky. Uppåt skiljer 20 poäng till femteplatsen som Sergey Makarov ruvar på med 72 pinnar.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]