Isracingjackpott – fyra svenskar i GP-serien

Ove Ledström och Stefan Svensson var redan klara. Men nu står det klart att även Niklas Kallin Svensson och Daniel Henderson får varsitt permanent wild card.

Det blir inte mindre än fyra svenskar som kör årets GP-serie i isracing. När FIM meddelade seriens startfält under måndagsmorgonen stod det klart att även Niklas Kallin Svensson och Daniel Henderson, som båda känt på VM-isarna tidigare, får varsitt permanent wild card.
Storslam för Sverige naturligtvis, som efter giganten Ryssland nu har flest förare med i GP-serien.
Tittar man på de tilldelade wild carden så fick inte den rutinerade österrikaren Harald Simon någon plats. Det stod Simon dyrt att han slarvade bort en heatseger i Östersund, mot finländaren Timo Kankkunen i ett av de sista heaten. Hade han vunnit det heatet så hade han gått direkt till Challenge i Strömsund och kunnat tävla under andra förutsättningar.
Nu blev det en riktig “skithelg” för Simon, som även skadade sig lindrigt vid en vurpa i Challenge.
Här är samtliga GP-förare 2016:
1. Dimitry Koltakov
2. Dimitri Khomitsevich
3. Danil Ivanov
4. Igor Kononov
5. Egor Myshkovets
6. Manfred Seifter
7. Franz Zorn
8. Ove Ledström
9. Stefan Svensson
10. Niklas Kallin Svensson
11. Daniel Henderson
12. Jan Klatovsky
13. Stefan Pletschacher
14. Günther Bauer
15. Antti Aakko
16. Wild card vid varje enskild tävling.

 

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]