World Trophy: Australien borta – bra insats av Sverige

Josh Strang kraschade på det fjärde provet och tvingades bryta. Därmed blir det med största sannolikhet inget försvarat guld för Australien. För det svenska World Trophy–laget är insatsen under första dagen av Six Days klart godkänd. 

Några officiella resultat har ännu inte kommit och det har varit svårt att få någon överblick över ställningen under dagen, med tidtagningssystemet som används under årets ISDE. Men tittar vi på de inofficiella liveresultaten vi kunnat följa via ISDE–appen är italienaren Giacomo Redondi totalsnabbast, närmast framför två amerikaner – Kailub Russell och Taylor Robert.

 

Italienska juniorvärldsmästaren Giacomo Redondi var snabbast första dagen.

Italienska juniorvärldsmästaren Giacomo Redondi var snabbast första dagen.

 

USA, med Thed Duvall som 15:e totalt och sent insatta Michael Layne som 41:a, borde således vara i ledning efter den första dagen.

Klart är i alla fall att Australien kommer få maxtid på Josh Strang hela veckan, därmed är de regerande mästarna med största sannolikhet borta från fighten i och med de nya reglerna som säger att hela lagets tider räknas varje dag. Strang försvann med ankelskada alldeles i början på det fjärde provet.

 

Josh Strang försvann skadad och Australiens chanser att försvara titeln är borta.

Josh Strang försvann skadad och Australiens chanser att försvara titeln är borta.

 

Storbritannien har tre förare topp–20 totalt, med Jamie McCanney som sjua, brorsan Danny som 16:e och Nathan Watson 18. Det borde betyda att britterna närmast skuggar amerikanerna.

Sverige då? Ja, samtliga fyra World Trophy–svenskar svarade för stabila insatser och är runt. Oliver Nelson är bäst med i totalen på en 31:a plats.

 

Nelson svarade för ett riktigt fint företa enduroprov och var nia totalt.

Nelson svarade för ett riktigt fint företa enduroprov och var nia totalt.

 

– Det var inte bättre ändå?, undrade Oliver, som inte var helt nöjd med insatsen, när han fick höra vad han blev.
– Stundtals kändes det bra, stundtals inte. Dammet ställde till det och man vågade inte dra som man hade velat, fortsatte TM–föraren som hade nionde bästa tid av samtliga på första enduroprovet.

Ja, dammet var det stora samtalsämnet efter den första dagen. Enduroprovet, som gick delvis i skog med mycket större stenar och rötter, var stundtals farligt. De båda crossproven dammade också mycket, även om molnen inte stannade kvar på samma sätt på den öppna ytan.

 

Kevin Olsen gjorde en stabil insats och slutade som 48:a.

Kevin Olsen gjorde en stabil insats och slutade som 48:a.

 

Adam Andersson var näst snabbast av Trophy–svenskarna, på en total 35:e plats. Kevin Olsen slutade 48:a. Och debutanten Joakim Grelsson, som fick en tuff start, blev till slut 83:a.

– Framhjulet for ner i en kant och jag for rakt in i en kulle med huvudet före, berättade Grelsson om vurpan på det första specialprovet.
– Spräckte hjälmen. Jag hade svårt med andningen ett bra tag efter det och tog det lugnt.

 

Solen hade knappt gått upp när Joakim Grelsson gav sig i väg som först av svenskarna, i sitt första Six Days.

Solen hade knappt gått upp när Joakim Grelsson gav sig i väg som först av svenskarna, i sitt första Six Days.

 

Men när han väl var igenom karriärens första Six Days–dag kändes kroppen betydligt bättre.

– Ja, lite massage på det här så ska det bli bra.

En lång dag?
– Provtiden är ju inte särskilt lång, men det är långa transporter och vi var ute över åtta timmar. Dammet gjorde det tufft också. Men det var bra att gå ut så tidigt tror jag. Jag startade redan kvart över åtta och man märkte på andra varvet hur sönderkört det var.

Fotnot: Texten uppdateras när vi fått officiella resultat.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]