Video: Höjdpunkter från årets Erzberg

Graham Jarvis tog en relativt enkel seger i årets upplaga av Red Bull Hare Scramble under motorcykelfesten som är Erzbergrodeo. Jarvis skaffade sig tidigt ett övertag på konkurrenterna och när man var framme vid klassiska och ökända Karls Diner, med sina enorma stenar, drygade den 41–årige britten bara ut avståndet ner till konkurrenterna.

Husqvarna–föraren, som var en av fyra som fick dela på segern förra året, behövde i år bara drygt två timmar på sig att nå målet. Därmed var han över halvtimmen före tvåan Cody Webb, KTM, som tog sig förbi Alfredo Gomez, också KTM, i den sista riktigt tuffa backen. Gomez blev trea, med landsmannen Mario Roman, Husqvarna, på fjärdeplats. Som femma hittade vi sedan tävlingens stora utropstecken – blott 18-årige britten Billy Bolt, KTM.

 

Vi lär få se mer av Billy Bolt i extremendurosammanhang i framtiden. Foto: Future7Media

Vi lär få se mer av Billy Bolt i extremendurosammanhang i framtiden. Foto: Future7Media

 

Wade Young bröt Österrike-dominansen när han körde sin Sherco till en sjätteplats, men följdes av ytterligare tre orangea maskiner – Paul Bolton som sjua, Taddy Blazusiak som åtta och Philipp Scholz som nia. Ingen annan förare nådde målet på Iron Giant inom de fyra timmarna man får på sig.

Joakim Ljunggren inledde fint efter sin struliga uppladdning med matförgiftning. Svensken var med som fyra ett tag, men började tappa när checkpointsen blev svårare och var i det närmaste slut när han dök upp som runt femtonde i Karls Diner. Där tog tävlingen också slut för KTM–föraren, som får jaga ny målgång nästa år.

Ytterligare en svensk kvalade in till huvudtävlingen – Niklas Dahlström tog sig förbi Checkpoint 8 och slutade på en 210:e plats med sin Kawasaki 450.

 

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]