Tung uppladdning för Salvini

Med VM-premiären bara några veckor bort kan en av de på förhand största favoriterna inte köra motorcykel. Alex Salvini tvingades till operation efter att skadat tummen på träning. Men han ska komma till start i Spanien. 

Alex Salvini tvingas till ofrivillig vila inför VM-starten

Alex Salvini tvingas till ofrivillig vila inför VM-starten

Förra årets världsmästare i E2, italienaren Alex Salvini, får inte de sista veckorna av VM-förberedelser han hade sett fram emot. Istället blir det vila för Honda-föraren fram till premiären i Spanien om två veckor.

Salvini kraschade nämligen på träning för ett par veckor sedan och slog i tummen. Någon större fara trodde han dock inte att det var, men när dagarna gick blev smärtan värre.

– Det var ingen stor krasch och därför tänkte jag inte så mycket på det efteråt, säger Salvini.

Efter en läkarundersökning konstaterades en mindre fraktur samt en skada på ett ligament, och för att försöka skynda på läkeprocessen bestämde sig italienaren för att genomgå en operation.

– Det är verkligen trist att behöva konstatera en ofrivillig vila på 23 dagar så nära in på säsongsstart, men jag sliter hellre under de två första deltävlingarna för att kunna vara 100 procent i resten av serien sedan. Med hjälp av ett specialskydd ska jag kunna köra i Spanien.

Men fram tills dess blir det alltså vila från motorcykelåkning för Salvini, som i år utmanas kanske framförallt av Antoine Meo och Pela Renet i E2.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]