SVT storsatsar på Gotland Grand National

Sveriges Televisions satsning på Gotland Grand National växer sig ännu större i år. Förutom mastodontsändningen från motionsklasserna kommer man i år också att sända hela elittävlingen live. 

Helgens SVT-sändningar från världens största endurotävling, Gotland Grand National, inleds lördag morgon i SVT1 och SVT Play med motionsklasserna. Men istället för att avsluta livesändningen efter lunch kommer man i år att köra på.

Klockan 13.00 sänds nämligen elitklassen direkt i SVT Play.

– Vi har alltid haft en önskan om att sända eliten, men inte haft resurserna att göra det på ett bra sätt. Nu gör vi ett test för att se hur det blir. Vi kommer inte erbjuda tävlingsgrafik, så det kan bli lite svårt för tittarna att hänga med. Man får se den här sändningen som en bonus, Det blir i första hand ett test, säger Tobias Alsing, projektledare på SVT.
– Vi har kameror på plats för att spela in material inför söndagens sammanfattning och det är därför vi gör det här testet. Om det faller väl ut kommer vi göra en livesändning så som vi vill att den ska se ut kommande år.

Så ser du GGN i SVT

Lördag 28 oktober:
09.30-12.00 Direkt från motionsklassen på SVT1, svtsport.se och SVT Play
13.00-15.30 Direkt från eliten på svtsport.se och SVT Play
Kommentator: Johan Ejeborg
Expert: Lars-Göran Ståhl

Söndag 29 oktober:
12.15-13.15 Elittävlingen i sammandrag på SVT1, svtsport.se och SVT Play
Kommentator: Johan Ejeborg
Expert: Lars-Göran Ståhl

1 kommentar

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]