Sveriges damlag till Six Days är klart

Damernas förbundskapten Ronnie Bengtsson har nu presenterat sitt lag till årets International Six Days of Enduro. Och till två tredjedelar är det samma förare som i Chile förra året. 

Herrlagen till Six Days kommer inte att presenteras förrän den 11 september, då landslagsledningen vill se hur förarna står sig vid EM–avslutningen i Finland innan man tar ett beslut. En bruttotrupp har, som vi tidigare skrivit, tagits ut men vi vet också att andra förare kan tillkomma. Sveriges enduroelit är just nu inne i ett späckat tävlingsschema, med fem SM–deltävlingar under loppet av fyra veckor innan man alltså åker på EM i Finland.

Damernas förbundskapten Ronnie Bengtsson behövde inte lika många tävlingar på sig att plocka ut Sveriges lag till Womens World Trophy. Idag kom beskedet att Martina Reimander, Emelie Reimander och Emelie Karlsson kommer att försvara de blågula färgerna i Portugal, i november. 

Karlsson gör därmed comeback i landslaget efter att ha fått stå åt sidan för andra förare under två år och ansluter från Australien, där hon just nu är trea i Australian Off Road Championship. Karlsson blir en tung pjäs i Sveriges jakt på att återigen försöka ta sig upp på pallen i lag–VM. Hon gör sitt fjärde Six Days efter att tidigare ha varit med 2013, 2015 och 2016.

Emelie Karlsson gör comeback i landslaget.

Emilia Reimander har varit det stora utropstecknet på damsidan i Sverige under året och tog karriärens första SM–seger i Lidköping förra helgen. Reimander gör sitt andra Six Days efter att ha debuterat i fjol.

Storasyster Martina är med för tredje gången och har, precis som Emilia, höjt sig ett snäpp internationellt i år. Med bara en EM–deltävling kvar är Reimander med och fightas om en bronspeng i mästerskapet.

– Vår förhoppning är att Damlaget skall kunna förbättra fjolårets fjärdeplats och nå en tredjeplats i år, skriver Endurosektionen i ett pressmeddelande.

Emilia Reimander gör sitt andra raka Six Days.

Noterbart är att Hanna Berzelius på nytt tackat nej till att vara en del av Sveriges Six Days–lag. Den fyrfaldige svenska mästaren, som leder både SM och EM just nu, motiverade sitt beslut för Race redan i Lidköping förra helgen.

– Det är inte min tävling och jag tycker inte om det riktigt, då känner jag inte att jag behöver göra det. Jag tycker helt enkelt inte att det är särskilt lockande. Det är mer SM och EM som är min grej, sa Berzelius som inte stängde dörren helt för framtida Six Days:
– Nu har jag visserligen sagt nej två år, så det kanske inte ser så bra ut, men jag skulle säkert kunna tänka mig att köra någon gång i framtiden. Men just nu känner jag inte för det.

Six Days körs i portugisiska Portimao, Algarve, mellan den 11 och 16 november. 

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]