Ny seger för Russell – Börjesson sextonde

Den fjärde rundan av årets Grand National Cross Country–mästerskap (GNCC) kördes i Morganton, North Carolina, i helgen. Kailub Russell tog tredje raka i XC1 Open Pro och drog ifrån i totalen. Svenske Jesper Börjesson tog fem poäng som 16:e i 250–klassen.

Kailub Russell har nu en ledning på 22 poäng i jakten på sin femte raka titel i det amerikanska GNCC–mästerskapet. I Morganton kom årets tredje raka seger när han vann XC1–klassen närmast före Thad Duvall och Steward Baylor. Baylor är tvåa och Duvall trea i sammandraget.

I XC2 är Josh Toth fortsatt obesegrad med fyra raka triumfer. Hans ledning i sammandraget är 34 poäng närmast före Craig Delong och Michael Witkowski, som också var tvåa och trea i helgen.

Svenske Jesper Börjesson blev 16:e man, Husqvarna–förarens sämsta placering i serien i år. Däremot gick det betydligt bättre i förra helgens Kenda Full Gas Sprint Enduro. Där körde Börjesson in på en total total sjätteplats under helgen, efter att ha blivit femma på lördagen och sexa dagen därpå.

Lördagens femteplats var bara sekunder från pallen och i sammandraget hittas 22–åringen också på en total femteplats. Börjesson har 88 poäng, Ryan Sipes leder på 175 och tog sin andra dubbelseger för säsongen förra helgen.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]