KTM och Husqvarna går all in på WESS

Vad händer med Enduro–VM nu? Den helt nya World Enduro Super Series (WESS) presenterade sitt upplägg här om dagen och nu står det klart att Red Bull KTM och Rockstar Energy Husqvarna kommer köra hela serien med fulla team. Och det är inga duvungar vi pratar om – eller vad sägs om Taddy Blazusiak, Josep Garcia, Johnny Walker, Cody Webb, Nathan Watson, Graham Jarvis, Colton Haaker, Alfredo Gomez och Billy Bolt.

WESS Promotion GmbH heter det nystartade österrikiska företaget som kommer organisera och promota den helt nya enduroserien World Enduro Super Series. Serien kommer bestå av åtta redan existerande tävlingar, av vilka sju redan är presenterade för den historiska första upplagan 2018.

Bland annat ser vi Gotland Grand National ta plats i serien, vilket betyder att vi troligen kommer få fler celebra besök än någonsin tidigare till nästa års upplaga på ön.

För idag stod nämligen klart att Red Bull KTM och Rockstar Energy Husqvarna kommer storsatsa på serien. Fabio Farioli tar ett fem man starkt team med sig och kör samtliga åtta tävlingar.

– WESS innebär en ny utmaning för Red Bull KTM Factory Team under 2018. Samtliga åtta tävlingar är unika och innebär nya utmaningar för våra förare. Med fem starka, beslutsamma och talangfulla förare tror vi att vi kan fightas om segrar i samtliga tävlingar och var med och utmana om titeln, säger Team Manager Fabio Farioli.

Förarna det handlar om är Taddy Blazusiak, Josep Garcia, Johnny Walker, Cody Webb och Nathan Watson.

För Husqvarna kör Graham Jarvis, Colton Haaker, Alfredo Gomez och Billy Bolt.

– Vissa race passar vissa förare medan andra har fördelar i andra, det kommer skapa en bra spänning för serien. Wess kommer kräva att förarna utmanar sig själva om de vill stå som Ultimate Enduro Champion, säger Team Manager Andy Hölzl.

2018 års WESS startar den 11 maj med Extreme XL Lagares i Portugal. Serien tar sig sedan an ErzbergRodeo Red Bull Hare Scramble i Österrike, Le Trefle Lozerien AMV i Frankrike, Red Bull Romaniacs i Rumänien, Red Bull 111 Megawatt i Polen, Gotland Grand National och Red Bull Knock Out i Nederländerna. Ytterligare en tävling kommer också att presenteras.

Fotnot: Läs mer om serien framöver i tidningen.

3 kommentarer

  1. Skapligt internationellt lyft gör GGN. Betyder det att KTM/Husqvarna släpper vanliga endurovm helt? Blir väl i praktiken döden för den serien i sådana fall….

  2. Hoppas enduro VM tuffar till sig o blir mer spektakulärt publikvänligt o “häftigt” för tittare o publik. Det behövs nog för dess överlevnad. Kortare varv längre o jobbigare prov i mera skog.
    Enduro VM behövs.
    WESS känns konstigt.att blanda strandrace o GGN med Erzberg o Romaniacs. Blir svårt för vanliga dödliga att blanda sig i den toppstriden. Är som gjort för dom som kör på heltid o kan träna mycke extremenduro.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]