Inget svenskt Trophy-lag till Six Days

Svemo skickar inget svenskt Trophy-lag till 2014 års upplag av Six Days, i Argentina. Ett Junior- och ett Dam-lag kommer dock finnas på plats och samtidigt kommer man från förbundets sida att med extra medel stötta de förare som väljer att delta vid Finlands och Sveriges VM-deltävlingar. 

Nej, det blir inget svenskt Trophy-lag i Argentina. I stället väljer förbundet att lägga krutet på juniorerna och damerna, när den 89:e upplagan av Six Days ska avgöras.

– Vi kommer att skicka ett juniorlag med fyra killar samt en reserv. Och ett damlag med tre eller fyra tjejer. Att vi inte skickar något Trophy-lag är dels av ekonomiska skäl och dels för att vi vill kunna stötta alla de förare som kommer att köra VM-deltävlingarna i Finland och Sverige extra, berättar Patricia Eneroth i Svemos endurosektion och fortsätter:

– Tidigare har vi bara skickat en delegat på VM-tävlingarna, nu kommer det att finnas med coacher och servicepersonal vid de två tävlingarna.

Vad gäller klubblag på Six Days så kommer Team Östra enligt uppgift att skicka två lag, plus att det kommer finnas ett svensklag till av hittills okänd sammansättning med.

Tidigare har bland annat Italien och Storbritannien meddelat att man inte heller kommer att skicka Trophy-lag till tävlingen.

4 kommentarer

  1. Vi har bara skickat en delegat, läs ” vi har bara skickat hela inbördes beundrasgruppen” och därför har vi inte råd att skicka ett Trophylag, SKANDAL, AVGÅ!!!!

  2. Vilket signal ge Svemo till unga förare på detta vis? Kan Svemo förklara i nästa artikel i RACE vad de har gjort för att försöka kunna finansiera ett Trophy-lag?

  3. vilket svammel från svemo, det är ungefär som att Sverige inte skulle sända tre kronor till os. svemo har haft god tid på sig att få in pengar, det handlar om planering o. styring av pengar. dom borde skämmas

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]