Ingen Novemberkåsa för Martin

Årets säsong har gått tungt för Martin Larsson. Hälsinge-grabben ser nu dessutom ut att missa Novemberkåsan i Hallsberg den 26-27 november.

Martin Larsson tvingas troligen stå över en start i årets Novemberkåsa på grund av sviter från kraschen i GGN. Här gör Martin tummen upp dagen innan starten i GGN. Så nu får väl tummen upp istället gälla för 2012 års säsong. Foto: Inge Bergquist

Husaberg-föraren Martin Larsson har i år haft en säsong som bestått av en rejäl uppförsbacke. Fast det finns ett par ljusglimtar som andraplatsen totalt vid SM-premiären i vintriga Östersund och insatsen på Husaberg 125 tvåtakt i seniorlandslaget vid i Six Days Finland.

Men direkt efter Six Days kom en handskada i samband med SM i Njurunda. En efterhängsen handskada som gjorde att Martin fick ta ett ofrivilligt uppehåll igen.

Martin kom dock tillbaka och stod på startlinjen på Gotland. Tyvärr blev det en krasch där Martin slog i mjälte, lår och fot.

Det är just den svullna mjälten som är problemet och som troligtvis gör att Martin inte kan starta i Novemberkåsan.

– Mjälten är fortfarande svullen och läkaren som undersökt mig säger att den ännu inte skulle tåla en smäll. Jag vill inte riskera något utan jag får nog stå över i år, suckade en nedstämd Martin när Race pratade med honom.

Martin var tänkt att köra Husaberg 125 i Novemberkåsa. Samma hoj som han överraskade med att köra så bra på i Six Days. Annars har Martin kört Husaberg 250 i år.

Det verkar dock som Martin är en mycket bra 125-förare. För vid två tidigare tillfällen har Martin utmärkt sig som 125-förare.

Första gången var i Vimmerby 2008 när han som 17-åring körde in på 13:e plats totalt och var därmed yngste och bäste debutant i det året. Året därpå, 2009, kom den verkligt stora skrällen i Falun genom en andraplats totalt bakom Joakim Ljunggren. Tyvärr tvingades Martin bryta Novemberkåsan i Gävle förra året sedan han slagit hål på en motorkåpa.

Martin blir inte heller på bättre humör får höra att det troligtvis inte blir ett vinter-SM som börjar nästa års SM-säsong.

– Du skämtar, jag som hade sett fram emot det!

Nej det är inget skämt. Som det ser ut idag så kommer det endast att gå SM-deltävlingar på barmark. Alla SM-deltävlingar är ännu inte spikade men det finns arrangörer.

Helt klart är också att enduro-SM inte krockar med någon deltävling i cross-SM 2012. Datum och arrangör för cross-SM är redan officiella medan det tar ytterligare ett tag innan dito för enduro-SM kan presenteras.

 

 

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]