Inför Enduro–SM: Ljunggren om banan i Skövde

Premiären av Knobby Swedish Enduro Championship, som avgörs i Skövde under fredag och lördag, var från början tänkt att köras som en VM–deltävling. Men på grund av coronapandemin tvingades FMCK Skövde tänka om, VM:et sköts till nästa år och tävlingen fick istället SM–status. Men den internationella prägeln är kvar. I alla fall när det gäller två av banans tre specialprov.

Enduro–SM’s nya Course Inspector Joakim Ljunggren, niofaldig mästare i serien, har under dagen kört igenom banan som ska köras vid premiären på fredag och lördag. En bana som bjuder på tre stycken specialprov, där det första är ett helt nytt prov inne på Cementas anläggning i staden, ett prov på dryga tio minuter. Och det känns extra tråkigt att FMCK Skövde tvingas köra en publikfri tävling, provet låter nämligen extremt publikvänligt. 

Det andra provet känns igen från EM–tävlingen i Skövde för två år sedan och avgörs i skidbacken nedanför fritidsområdet Billingen. Ett kort prov på dryga tre minuter. Tredje och sista specialprovet körs ute vid betongbackarna, där klubben tidigare kört 12–timmars och där en sträcka kördes när VM avgjordes senast i Skövde. Också det mäter dryga tio minuter.

Nedan finns en länk till SM–seriens You Tube–sida, där ni kan höra Ljunggren gå igenom hela banan.

https://youtu.be/IfAVxRxYA70

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]