Husqvarna slår nya försäljningsrekord

Det nya Husqvarna Motorcycles, som ägs av österrikiska KTM sedan 2013, fortsätter växa. 2015 slutade med 32 procent fler sålda cyklar jämfört med 2014, vilket gjorde en omsättningsökning på hela 41 procent.

21 513 motorcyklar hade Husqvarna såld när årets försäljning kunde summeras den 31 december. Att jämföra med 16 337 sålda under 2014. En fortsatt snabb ökning alltså för det tidigare svenska märket som såldes av BMW till KTM under 2013.

Den nordamerikanska marknaden (USA och Kanada) hade en betydande tillväxt och spelade huvudrollen i bolagets framgångar under året, skriver man i ett pressmeddelande. Bland milstolparna anses också den nya generationens crosshojar med årsmodell 16 vara, som hittade ut på marknaden redan i september.

Man har också till viss del börjat nå utanför tävlingsbanan, med lanseringen av 701 Supermoto och 701 Enduro. Österrikarna är dessutom fast beslutna att ytterligare expandera sitt landsvägprogram, samtidigt som man vill stärka sin position som en viktig aktör i offroad–segmentet.

 

Introduktionen av 701 Enduro och 701 Supermoto är ett första steg från Husqvarna mot landsvägssegmentet. Foto: Husqvarna

Introduktionen av 701 Enduro och 701 Supermoto är ett första steg från Husqvarna mot landsvägssegmentet. Foto: Husqvarna

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]