Häng med Amanda Elvin mot Uddevalla!

Bara några dagar kvar nu till ett av de häftigaste idrottsarrangemangen i Sverige. Novemberkåsan fyller 100 år i år och förhoppningsvis betyder det att den kommer uppmärksammas mer än bara i MC–pressen.

Race kommer ladda upp med ett flertal artiklar under veckan, och redan från i lördags har ni genom vårt Instagram–konto, @racemagazine, kunnat följa Amanda Elvins uppladdning. Elvin är den enda anmälda kvinnan i årets tävling och ger sig på Kåsan för första gången.

Vi har inte koll på exakt hur många kvinnor som fullföljt en Kåsa. Vi vet att Pia Däldebring var först, 1996, och vi vet att både Maria Sandell, två gånger, och Erica Roth gjort det. Har vi någon läsare som har mer på koll på historiken och vet om det är någon mer som ska tillfogas till den listan?

Ni hittar oss som sagt på Instagram under användarnamnet @racemagazine. I Nummer 18, årets sista nummer, kommer vi förstås att följa upp hur det gick för Amanda Elvin och alla andra andra, i ett stort reportage från 100–årsfesten i Uddevalla och Trollhättan.

2 kommentarer

    1. Stämmer. Hon blev femma i klassen som kallades Bredd – ett varv på dagen och ett på natten har jag för mig. Vet att det tidigare år också funnits Dam–klasser, som kört kortare Kåsor. Det vi sökte var dock damer som fixat medalj i riktiga Kåsan.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]