Glöm inte chansen att vinna 50 000 kronor!

Har ni det så gott ställt, ni svenska enduro– och crossförare? Nästa söndag finns chansen att köra hem en prischeck på 50 000 kronor vid den historiska premiären av Billingen Enduro Challenge, men hittills är bara tio förare anmälda. Och ordinarie anmälningstid går ut på torsdag. 

Bara en dryg vecka återstår nu till Skövde Enduro Week, där vi efter en Guldhjälmstävling på onsdagen kommer att få se VM–tävlingar under torsdag, fredag och lördag, innan det hela avslutas med nya varvloppet Billingen Enduro Challenge på söndagen. Men elitförarna till det sistnämnda racet lyser med sin frånvaro. Trots att segerchecken till vinnaren ligger på 5000 euro (över 50 000 svenska kronor).

I dagsläget finns bara tio förare anmälda i Elit, där regerande svenska mästaren, och hemmaföraren, Albin Elowson är namnet som känns igen framför andra. Anmäld är också den italienska veteranen Maurizio Micheluz, tidigare europamästaren, samt Max Ahlin, Oskar Ljungström och Rikard Hansson. Och så Ken Bengtsson, som dock är den enda crossföraren med meriter som ser ut att ta chansen.

Märkligt kan man tycka, såväl att inte fler svenska enduro– som crossförare tar chansen nu när det för en gångs skull faktiskt finns möjlighet att köra hem en hyfsad hacka pengar. I Dam–klassen, som slåss om 1000 euro (10 000 kronor), är startlistan också tunn – blott sex namn, där den regerande världsmästaren Jane Daniels sticker ut jämte hemmaföraren Ella Bengtsson.

Billingen Enduro Challenge ingår också som den tredje deltävlingen i nya SCCS, Swedish Cross Country Series, och tävlingen är ett klassiskt varvlopp med en körtid på 2,5 timmar.

– BEC kommer till stor del genomföras på VM-deltävlingens transportsträckor över motionsspåren på Billingen, i Cementas stora gruva 800 meter söder om depån, samt i slalombacken 400 meter nordost om depån. Självklart kommer dock provdelarna från VM-deltävlingen byggas om för att passa även en gladlynt motionsåkare, skriver tävlingsorganisationen på sin hemsida.

Ordinarie anmälan går ut på torsdag, den 15 juli, men möjlighet till efteranmälan mot en något högre summa finns förstås. Prissumman på 5000 euro till vinnaren av elitstarten är skänkt av AirMousse, medan Cementa står bakom prischecken i Dam–klassen.  

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]