Extremsatsning för Ljunggren på KTM

Husqvarna blir KTM till 2015. Där var inte steget så långt. Men efter tio år i VM–serien lägger Joakim Ljunggren nu om sin satsning. Förutom full säsong på hemmaplan blir det fler extremendurorace.
– VM känns på väg ner och extremen på väg upp. Det känns helt rätt, sa Ljunggren till Race efter att ha skrivit på kontraktet under gårdagen.

Efter att ha kört hem sin sjätte seger i Novemberkåsan tog sig Joakim Ljunggren till Örebro på måndagen för att där göra klart det sista och skriva på kontraktet med KTM Scandinavia och Anders Sarbäcken.

Efter tio år med Husaberg och Husqvarna blir han kvar i samma familj men kommer alltså under 2015 att köra orange cykel istället. Det var dock inte skrivet i sten, efter det att Husqvarna meddelade att de inte skulle förlänga kontraktet, att det faktiskt skulle bli KTM.

– Det fanns framförallt två andra märken som jag förde diskussioner med men jag kände till slut att KTM Scandinavia kunde ge mig de bästa förutsättningarna. Dels känns cyklarna mest färdiga och dels visade de intresse för att satsa på extremenduron, sa Jocke på måndagen.

Ja, för det kommer bli en nysatsning för Ljunggren under 2015. Tanken är att KTM Scandinavia kommer bygga ett litet extremenduroteam kring Karlskogasonen, där det stora målet är att vinna hemmatävlingen Battle of Vikings igen men där man också ska ut och testa på bland annat Erzberg Rodeo i Österrike och Sea To Sky i Turkiet.

– Exakt hur teamet ska se ut är inte riktigt klart. Men det känns kul att allt just nu är så öppet och att vi får chans att fixa egna sponsorer och testa lite olika. Med Husqvarna har det ju varit ganska låst för mig, erkänner Jocke.
– På MC–mässan i januari är väl tanken att min extremhoj ska vara klar och visas upp. Och det blir 350 fyrtakt.

Efter flera år på tvåtakt har Ljunggren nu hittat tillbaka till fyrtaktaren och det ska bli intressant att se vad han kan göra med den i konkurrensen på de stora extremtävlingarna, där ju de allra flesta av de bästa kör 300 tvåtakt.

Förutom en satsning på den disciplinen kommer Ljunggren också att spendera betydligt mer tid hemma i Sverige under nästa år. Det blir nämligen för första gången sedan 2011 en hel SM–säsong för den sexfaldige svenska mästaren. Dessutom kommer han köra alla långloppen, inklusive Gotland Grand National alltså, samt förstås Novemberkåsan. Där han i samtliga, precis som han gjort säsongsavslutningen i år, kommer styra en 450.

– Jag har gjort samma cirkel i många år nu, med superenduro–VM, försäsong i Spanien, VM, Spanska Mästerskapen. Det ska bli skönt att lägga upp allt på ett nytt sätt och köra nya tävlingar, avslutade Ljunggren och passade samtidigt på att tacka Husaberg/Husqvarna för alla år:
– Det har varit helt fantastiskt. JVM–gulden, alla SM–segrar, alla Novemberkåsor. Allt. En toppentid med en massa grymma människor.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]