Enduro: Ny SM–helg presenterad!

Efter dubbla inställda tävlingar under våren har SM–kalendern i enduro nu fyllts på igen. SME MK i samarbete med SMK Söderhamn kör en dubbeltävling den 31 juli–1 augusti och just nu ser det ut som att vi kommer få sju race i serien under 2021.

På grund av pandemirestriktionerna tvingades Tibro MK ställa in 2021 års premiär av Knobby Swedish Enduro Championship och i samma veva meddelades också att Östhammars MK skulle tvingas ställa in sin tävling. Därmed återstod bara fem tävlingsdagar i serien den här säsongen.

Men de fem ser nu ut att bli sju. Tidigare i veckan kunde nämligen SM–samordnare Marcus Frändén meddela att två tävlingsdagar tillkommit. I månadsskiftet juli/augusti kör man en dubbeltävling i Söderhamn.

– Ett febrilt arbete har pågått med att försöka hitta ersättare. Olika vägar har provats och förkastats men nu är det till slut klart med en ny arrangör, skrev Frändén i ett mail där han presenterade arrangören:
– Platsen blir Helsinge Motorstadion i Söderhamn. Som huvudansvarig för tävlingen står evenemangsföreningen SME MK, i nära samarbete med banägande SMK Söderhamn samt närliggande klubbar.

Hela tävlingen kommer att köras inne på motorstadion, vilket gör den öppen också för förare utan körkort – perfekt inte minst för ett gäng USM–förare som vill testa på ett riktigt SM men ännu inte haft möjlighet. USM kördes förresten i Söderhamn 2018 och på samma plats har också stora SM arrangerats, senast 2016.

– Årets bana kommer preliminärt innehålla tre stycken specialprov av helt olika karaktär, samt två längre transporter, avslöjade Frändén och avslutade:
– Därmed har vi fem tävlingshelger och sju deltävlingar i Knobby Swedish Enduro Championship 2021, vilket är mycket glädjande detta år – som började lika tufft som fjolåret.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]