Enduro: Dags för SM–helg i Laxå

USM–final på lördagen. Och näst sista deltävlingen i stora SM på söndagen. Laxå MK bjuder på dubbla tävlingar i helgen, där mycket kommer avgöras. 

Marcus Frändén skickade alldeles nyss ut ett pressmeddelande som berättade mer om helgens USM– och SM–tävlingar i Laxå. Lyder som följer:

”Det är dags för en helhelg med enduro i Laxå. Tävlingscentrat är vid Laxå Motorstadion där depå samt ett prov finns. Först ut är Ungdomarna när finalen i Knobby Swedish Youth Enduro championship avgörs under Lördagen.
Banvarvet inleds transport upp till SP1 som är ett enduroprov på klubbens ordinarie träningsbana, brett och fint med sand och grus, åktiden på det ligger runt 10-13 minuter. Därefter en kort transport  till SP2 som är ett ett nytt prov som startar och slutar med skog och därimellan går i en grusgrop med djup sand och branta backar. Åktid 9-11minuter.
Därefter följer ny transportner till service innan varvets sista prov tar vid som även det är ett kombinerat enduro/cross/extremprov alldeles bredvid depån med en åktid runt 9-11minuter.
USM 3 kör 3varv +2SP medans USM1,USM2,USM D2 och öppen dam kör 3 varv. USM D1 kör 2varv + 2SP. Första start är 10:00.
På söndag är det sedan dags för årets åttonde och näst sista deltävling i Knobby Swedish Enduro Championship. Banvarvet startar med en transport på ca 8 minuter ut till SP1 som är samma prov som USM kör på lördagen som SP2, dvs lite skog och sedan grusgrop med djup sand och branta backar och en åktid på 8-9 minuter. Efter en längre transport som startar med terräng och avslutas med väg är förarna nere i Laxå Centrum, närmare bestämt vid SELAB,s lokaler där ett fint publikprov mitt inne i bostadsområdet tar vi. Blandat skog, gräs och lite bergshällar och en åktid på 5-6 minuter.
Efter service bär det iväg upp mot Åsen och SP3 som är ett gräsprov på ca 4-5 minuter. Transport tillbaka ner till tävlingscentrat där SP4 finns som är i princip samma som USM,s avslutande prov. Dvs skog/cross/extrem nu med lite mer hinder i extremen jämfört med lördag. Åktid ca: 7-9 minuter.
SM/JSM kör 3 varv. VRM/SM Dam kör 2 varv + 2SP och Bredd kör 2 varv. Varvet tar drygt 2 timmar så det blir ca 7 timmars tävlingsdag för SM/JSM.
Som vanligt finns liveresultat och programblad på hemsidan. Webradio finns på
svemoplay.se både på lördag och söndag. Under söndag sänds det även via FM bandet och då på frekvensen 105,6MHz.”

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]