En viskning om vad vi kan vänta oss?

Micke Persson, Kevin Olsen och Oliver Nelson fortsätter förbereda sig inför VM–premiären med Italienska Mästerskapet. Den andra rundan kördes i Pietramonecorvino, såg fransk seger på lördagen och italiensk dagen därpå. Svenskarna svarade för blandade insatser, där Nelsons söndagsmorgon stack ut mest och lovar gott inför framtiden.

Nordöst om Napoli, nästan nere i den italienska södern, kördes den tredje och fjärde tävlingen i det italienska mästerskapet i helgen. Tre svenskar, som alla tillhör italienska team, fanns på plats för att i första hand förbereda sig inför den kommande VM–säsongen.

Mikael Persson, Yamaha, var bästa svensk på lördagen när han körde in på en total 24:e plats och var sexa i klassen för utländska förare (Stranieri). Persson var långt ner i resultatlistan på de två första proven men noterades sedan för topp–20-tider på fyra specialprov, där han var tia som bäst.

 

Micke Persson noterades för två 24:e–platser totalt.

Micke Persson noterades för två 24:e–platser totalt.

 

Även söndagen slutade med en 24:e plats totalt för 20–åringen, dock med jämnare körning. Placeringen i Stranieri var också den samma, sexa.

Oliver Nelson, TM, hamnade strax bakom Persson under lördagen, som 30:e totalt och sjua i klassen. Söndagen såg en uppryckning och Askersunds–killen körde in på en fin 18:e plats där han bland annat noterades för andra bästa tid av samtliga på det andra provet och tredje på det tredje. Förhoppningsvis en viskning om vad vi har att vänta under året. Placeringen i Stranieri blev en femte, knappa halvminuten bakom Matthew Phillips.

Kevin Olsen, Sherco, tvingades bryta lördagen efter sju körda prov men kom tillbaka dagen därpå och körde in som 31:a man, där han som bäst var nia på ett prov. I klassen blev han sjua.

Fransmannen Johnny Aubert, som kör en 300 tvåtakt för Beta i år, vann lördagens tävling närmast före teamkompisen Alex Salvini och Manuel Monni. Söndagen, som förkortades något på grund av häftigt regnande, såg trippelt italienskt i toppen där TM–föraren Monni vann närmast före Giacomo Redondi, Honda, och Nicolas Pellegrinelli, KTM.

 

Kevin Olsen tvingades bryta lördagen men kom tillbaka och blev 31:a på söndagen.

Kevin Olsen tvingades bryta lördagen men kom tillbaka och blev 31:a på söndagen.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]