Australisk seger på Gotland

Det blev australiensaren Josh Strang som tog hem årets Gotland Grand National. Strang hade en hård fight in på det sista varvet med norrmannen Even Heibye, som länge hade greppet, men fick nöja sig med andra plats.

Som förhandsfavoriten Joakim Ljunggren förutspådde så skulle de snabba crosspecialisterna Even Heibye och Josh Strang bli farliga i årets GGN, där Toftabanan var torrare och dammigare än den brukar vara. Och det blev till slut de två Husqvarnaförarna som tampades om segern. Ljunggren själv hade ingen toppendag, och tvingades bryta med ett trasigt bakhjul.
Husqvarna-teamet hade en pallplats i sikte, men tog nu hand om hela pallen, då Jesper Jönsson överraskade och tog hand om tredjeplatsen, som tävlingens bäste svensk.
Heibye, som haft en skadefylld säsong, tog täten tidigt och höll den ledningen halva racet innan Strang kom ifatt. Och när han väl kommit i fatt tog han också över ledningen, och den släppte han inte. Australiensaren körde rutinerat och snabbt.
– Jag är nöjd, det var riktigt kul att vinna. Gotland var så tufft som jag hade trott på förhand, sa Josh Strang efter tävlingen.
Bland övriga vinnare så tog Emmily Smalsjö hand om damsegern, och bäste junior blev Albin Elowson, och bland seniorerna så var Rikard Hansson snabbast.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]