Kalendern spikad för SCCS – nästan i alla fall

Som Race tidigare kunnat berätta är det under året premiär för en helt ny varvloppsserie i Sverige. Swedish Cross Country Series, SCCS, kommer att bestå av fem deltävlingar och kalendern för premiärupplagan är nu spikad. Eller den var det i alla fall.

SCCS kunde tidigare under våren presentera såväl en hemsida för serien, som en kalender och det poängsystem som kommer att gälla. Man kör igång hos Falköpings MK, med det nya varvloppet Falköping Big Bang den 29 maj, och det blir sedan två tävlingar i juli månad – Stångebroslaget den 11 och Billingen Enduro Challenge i Skövde den 25. Den 21 augusti var tanken att Slipstensjakten i Orsa skulle göra comeback och att tävlingen skulle bli den fjärde i SCCS–serien. Men bara någon vecka senare tvingades man meddela att Slipstensjakten inte kommer att kunna köras i år.

– Orsa har tyvärr behövt lämna återbud som arrangör till SCCS. Vi letar nu efter ett datum då vi ska kunna flytta den deltävlingen till Bergby, utanför Uppsala, meddelade man på seriens hemsida.

Den femte och sista deltävlingen som kommer att köras är Ränneslättsloppet, som avgörs i Eksjö den 19 september.

– Serien kommer att köras genom befintliga tävlingar, efter deras respektive regler, i klasserna Elit, Senior, Junior  och Dam. Gemensamt för samtliga är de är varvlopp med en körtid på cirka tre timmar. Vi kommer att använda resultaten från våra partnertävlingar, dela ut poäng efter resultaten i respektive klass, och kora ett gäng vinnare i höst. Solklart, hälsar seriens skapare Ola Thorell och utvecklar:
– Skulle någon deltävling ställas in har SCCS rätten att ersätta den med en ny deltävling, detta måste dock meddelas senast tre veckor före start av den nya deltävlingen. Respektive tävlings tilläggsregler är vad som gäller för hur just den deltävlingen avgörs. SCCS kommer inte medverka för att fastställa resultaten i respektive tävling, utan kommer endast att använda de officiella resultaten för att dela ut poäng i serien. Ingen föranmälan för att delta i SCCS krävs. 

20 stycken förare i varje klass kommer att få poäng i SCCS, där segraren erhåller 30, tvåan 25, trean 21, fyran 18, femman 16, sexan 15, och så vidare hela vägen ner till 20:e man som får 1 poäng. Skulle två förare hamna på samma poäng vid seriens slut avgör i första hand antal segrar, i andra hand antal andraplatser, och så vidare. Är resultatet fortfarande detsamma är det bästa resultat i sista deltävlingen som fäller avgörandet. 

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]